2min

Tags in dit artikel

, , ,

In een whitepaper die we in samenwerking met NetApp aanbieden belicht het bedrijf de DevOps-aanpak. Hierin wordt beschreven hoe DevOps en ‘cloud-architected infrastructure’ de weg naar hedendaagse flexibele datacenters mogelijk maken.

DevOps zorgt voor snelle innovatie, snelle uitrol van software en updates op grote schaal. Om constante innovatie te kunnen creëren vanuit DevOps moet echter niet alleen de werkwijze binnen een organisatie veranderen, maar ook de infrastructuur van datacenters. Dit betekent dat cloud-architected infrastructure de mainstream wordt: een ontwikkel-, test- en uitrol-omgeving die gebaseerd is op cloud computing en daardoor het bliksemsnel op- en afschalen van productie mogelijk maakt.

Cloud-architectured infrastructuur

Cloud-architected infrastructure is gemakkelijk uit te breiden, en gebruikt native API’s en naadloze integraties. Op die manier kunnen componenten van de infrastructuur snel en flexibel worden ingezet en beheerd. DevOps-teams kunnen dit onder andere doen met tools als Kubernetes, Ansible, Jenkins, JFrog, VMware, OpenStack en Splunk. Samengevat vallen de grenzen tussen ontwikkeling, testen en uitrollen weg door het flexibel benutten van cloud-architectured infrastructuur .

Uit onderzoek van Puppet onder 30.000 technische professionals bleek een aantal voordelen van DevOps. De aanpak zorgde voor het wel 46 keer zo snel uitrollen van code in vergelijking met een traditionele aanpak. Fouten kwamen zeven keer zo weinig voor, en doorlooptijden werden wel 2555 keer zo kort.

In vier stappen naar DevOps

In de whitepaper wordt in vier stappen helder beschreven wat organisaties kunnen doen met DevOps om de toekomst innovatief tegemoet te treden, en het next-generation flexibele datacenter mogelijk te maken. Wil je weten hoe DevOps en cloud-architected infrastructure jouw bedrijf naar een hoger niveau kunnen tillen? Download dan hieronder de whitepaper van NetApp voor uitgebreide informatie.

[leadform title=’2555 keer kortere doorlooptijden door DevOps-aanpak’  url=’https://www.techzine.nl/wp-content/uploads/2018/09/WP-7292-0219-Why-Code-is-Driving-Infrastructure-Investment_Web.pdf’ tags=’Whitepaper-NetApp-DevOps-august-19′ company=’NetApp’]