1 min

Tags in dit artikel

,

’s Werelds grootste online muziekwinkel, de iTunes Store, houdt het niet onmogelijk dat er, mochten de licenties het toestaan, één grote Europese iTunes Store komt. Tijd dus voor een peiling over online muziekwinkels: worden ze überhaupt wel gebruikt of gebruik je liever torrents/nieuwsgroepen om je favoriete muziek binnen te trekken, en welke rol speelt DRM eigenlijk in de aankoop van je muziek.

Hoewel alle muziek in de iTunes Store, die overigens in 2003 is opgericht en op dit moment wereldwijd tien miljoen liedjes bevat, vrij is van enige vorm van DRM, is dat lang niet het geval bij alle muziekwinkels. DRM zorgt ervoor dat niet zomaar iedereen muziek kan kopiëren, maar leek de laatste jaren eerder averechts te werken dan echt piraterij te stoppen. Toch lijken steeds meer platenmaatschappijen overstag te gaan en wordt DRM dus steeds vaker afgeschaft.

Hoe tevreden ben je erover, wat vind je het grootste minpunt ervan en hoe vind je het aanbod eigenlijk? Stem in de peiling van week 22 en laat weten wat je van online muziekwinkels vindt.