2min

Tags in dit artikel

, ,

Peiling

De bèta van het eerste Windows Vista Service Pack zou volgens Mary Jo Foley, geen onbetrouwbare bron overigens, deze week moeten verschijnen. In dit Service Pack zouden veel verbeteringen zitten, zoals ondersteuning voor ExFat, EFI op x64-machines, verbeteringen voor BitLocker Drive Encryption, een nieuwe versie van de Windows Installer en de mogelijkheid om zelf de standaard zoekmachine te kiezen. Natuurlijk zijn er ook een boel bugfixes van de partij, zoals de bekende kopiëren/plakken-bug.

Er wordt verder gespeculeerd over een update van de kernel, een krachtigere sidebar, een nieuwe versie van Media Center en zelfs een programma dat lijkt op Apple’s Garageband. Als die speculaties waar zijn dan lijkt dit niet meer op een Service Pack maar eerder op een Roll-up. Echter volgens de laatste berichten zou, omdat het eerste Service Pack zo snel verschijnt, het kunnen tegenvallen qua features. Maar ach, Service Pack 2 zal ook nog komen.

Inmiddels is Windows Vista al een half jaar uit. Volgens Microsoft zelf is de nieuwe beveiliging een succes en het nieuwe drivermodel lijkt ook zijn vruchten af te werpen. Als we de media moeten geloven is het gebruik van Windows Vista verschrikkelijk. Volgens sommigen is het een tweede Windows Millenium Edition, volgens anderen is het een paradijs.

Hoe denk jij hierover? Laat het hieronder weten en schroom niet om je ervaringen met Vista hieronder te posten.

[center]Een ding is zeker: It’s alive[/center][/b]