Op het internet kwam ik een video tegen van een man die het voor elkaar heeft gekregen om een multiboot omgeving te maken op zijn iPhone waarin hij kan kiezen uit Apple’s iPhone OS en Google’s Android OS. Hij geeft aan hier al enige tijd mee bezig te zijn geweest en het meeste nu werkend te hebben. Het is een wat lange video maar dit heeft de maker expres gedaan zodat mensen hem niet kunnen betichten van creatief videobewerken.

Na deze video bekeken te hebben ging ik mij afvragen of het dan ook andersom mogelijk is. Het draaien van iPhoneOS op je Android toestel, na even gekeken te hebben in Google was er wel iemand die het voor elkaar heeft gekregen maar dit bleek te gaan om een 1 april grap en creatief videobewerken.

Dit soort hacks zijn dingen waar de fabrikanten uiteraard niet op zitten te wachten, maar het geeft wel aan dat er meer met een iPhone mogelijk is. Wellicht installeert iedereen over een paar jaar een OS naar keuze op zijn mobiele telefoon. Eerder verscheen er op internet al een video van Windows 7 op een HTC toestel, wellicht binnenkort iPhone OS op een HTC toestel?