min

Tags in dit artikel

Beste leden en bezoekers van Techzine,

Het zal sommigen misschien al opgevallen zijn, maar twee oude rotten lopen sinds vorige week weer op de website rond met een ‘zwarte’ naam. En we hebben het hier niet over twee van de minste crewleden die ons helaas hebben moeten verlaten, namelijk JLkiller (Jeroen) en Nikolas.

Jeroen
Jeroen was hard op weg om de nieuwsposter met de meeste nieuwsberichten te worden. Als er iemand is die qua nieuwsvoorziening iets betekent heeft dan is het Jeroen wel. Een bizar aantal van ruim 2000 nieuwsberichten. Gestart als een broekie en berichten boordevol spelfouten en nu een zelfverzekerde gast die een opleiding HBO recht doet, eigenhandig het mobiele nieuws en de reviews voor Techzine op de kaart heeft gezet en qua taal ook nog eens gigantisch gegroeid is.

Verder heeft Jeroen zich nog een tijdje ingezet voor het forum en was hij regelmatig actief in allerlei discussies en niet te beroerd om ook aan de andere nieuwsposters te sleuren en ze te motiveren als het wat minder ging.

Toen Jeroen wegens tijdsgebrek besloot om te stoppen hebben we samen naar diverse mogelijkheden gezocht om hem bij de crew te houden. Wat mij betreft lagen er nog mooie dingen voor hem in het verschiet. Die mooie dingen liggen zeker nog steeds voor hem in het verschiet, maar dat zal op een ander vlak dan Techzine zijn.

Ik vind het persoonlijk jammer dat Jeroen vertrekt, maar voor Techzine is het nog vervelender. Als je mensen als Jeroen aan boord hebt, dan zou je willen dat ze het nooit te druk kregen met andere dingen.

Nikolas
Ik denk dat er niet veel vrijwilligersorganisaties zijn (hoewel je Techzine niet echt zo kan noemen), die een vrijwilliger als Nikolas zouden afslaan. Wat mij betreft ben is hij de ideale collega/vrijwilliger. Zeer enthousiast en zeer gemotiveerd. Hij heeft in zijn tijd in de crew veel initiatieven ontplooid en als hij daarvoor zelf aan de lat stond dan ging hij daar 100 procent voor.

Dat heeft heel wat pareltjes van artikelen en recensies opgeleverd, niet in de laatste plaats omdat hij de Nederlandse taal zeer goed beheerst. Wat ik mooi vind aan het Vlaams is dat Belgen dingen zo mooi kunnen zeggen, je zou het bijna een stukje proza kunnen noemen. Ik denk dat meer mensen dat vonden want de gadget-roundup was razend populair en ook de gadgetblog kende een vliegende start.

Vooral voor de gadgetblog zal zijn vertrek een flink gemis zijn, ik denk dat die sectie zoveel potentie heeft dat het nog wel eens kan uitgroeien tot een van de belangrijkste secties van Techzine. Het is zuur dat we het nu moeten doen zonder de man die eigenlijk de geestelijk vader is van de sectie.

Laten we overigens niet vergeten dat hij ook nog bijna 900 nieuwsberichten heeft geschreven en 23 reviews. Zeker bij dat laatste hebben we dankzij hem maar weer eens gezien wat enthousiasme teweeg kan brengen. Recentelijk hadden we dankzij Nikolas nog een wereldprimeur met de Warmouse Meta. Ik vind dat echt te gek en het laat maar weer eens zien dat je met klein denken tot grootste dingen in staat kunt zijn.

Tot slot
Ik wil Jeroen en Nikolas namens de crew en ik denk ook namens alle leden en bezoekers bedanken voor hun tomeloze inzet, enthousiasme en de vele content die ze voor Techzine hebben verzorgd. Het ga jullie goed in jullie privéleven en we wensen jullie veel succes toe in jullie opleiding en carrière.

Met vriendelijke groet,

Wouter Koning
Hoofdredacteur Techzine.nl