Zoals belooft het vervolg op mijn eerdere blog van de 10 vrouwelijke tech carrière nerds, nu de 10 lekkere vrouwelijke tech nerds. Een heel stuk minder serieus, minder carrièregericht, enorm plat en kort door de bocht maar wel verdomd leuk om naar te kijken. Daarom ook wat minder tekst en gewoon wat meer foto’s, want daarvoor is deze blog gewoon bedoeld. Natuurlijk valt er over smaak en invulling van deze blog te twisten maar we hebben behalve naar de looks ook gekeken of ze op een of andere manier succesvol zijn of zijn geweest in de computer- of internetwereld.

Marissa Ann Mayer

Voordat we afzakken dat de videobloggers en presentatrices wil ik nog één vrouw uit de vorige blog herhalen, namelijk Marissa Ann Mayer, één van de eerste twintig werknemers van Google, universitair afgestudeerd in computer wetenschappen en zeker niet onaardig om naar te kijken!

Zij is dan ook de enige die een plekje krijgt in beide blogs en meteen bovenaan. Nu kunnen we verder naar het platte gedeelte van deze blog.

Blair Butler

Deze dame is werkzaam bij g4tv.com en maakt daar videoreviews over stripboeken, ze doet dit op haar eigen manier en zo heel af en toe trekt ze ook een pakje aan van een van haar striphelden.

Kristin Holt

Ook deze dame is werkzaam bij g4tv.com, de persoon daar op personeelszaken heeft een bijzondere smaak, ik vermoed dat het een man is. Zij heeft haar eigen video programma over gamecheats.

Olivia Munn

Ja geloof het of niet maar ook deze dame heeft haar succes voor een groot deel te danken aan g4tv.com, ze deed de zeer succesvolle attack of the show video’s, een soort seksistische maar vooral humoristische show. Inmiddels is ze vertrokken bij g4tv maar bovenstaande dames vullen dat gat mooi op. Ze is nu filmster, heeft een aantal kleine rolletjes gehad en groeit langzaam door en daarnaast houdt ze een eigen blog bij.

Olivia Munn die een hotdog eet, platter kan bijna niet!

Amanda Congdon

Inmiddels werkzaam voor zichzelf maar heeft naam gemaakt bij Rocketboom.com als presentator en reviewer van allerlei internet en gadget video’s. In korte tijd wist ze maar liefst 300.000 fans te verzamelen die met regelmaat naar haar video’s keken.

Amanda Congdon laatste Rocketboom video, om de video’s in balans te houden, iets serieuzer!

Veronica Belmont

Deze dame wist voor zichzelf een stageplek te versieren bij het grote CNET in de VS, ze maakte daar video’s en podcasts over allerlei computer technische onderwerpen, dat deed ze niet verkeerd inmiddels maakt ze diverse soorten programma’s op een regelmatige basis waaronder productreviews, een computerhulp programma en heeft ze ook een vrouwelijke blog over kleding en make-up.

Cali Lewis

Zij begon samen met haar man een videoblog onder de naam Geekbrief.tv maar het is geen geheim dat de meeste kijkers voor haar kwamen en niet zo zeer voor haar man. Tegenwoordig doet ze nog veel meer waaronder TechTv’s Call for Help, een technisch advies blog genaamd Dear Cali en om niet verveeld te raken maakt ze ook nog podcasts volledig gericht op de iPhone.

Jessica Chobot

Begon haar carrière ooit als fotomodel, op een dag besloot ze te likken aan een Sony PSP, dat werd in één klap een hit op internet en naar aanleiding van die lik kreeg ze diverse banen aangeboden. Vervolgens brak ze uiteindelijk door met een videogame preview show voor Fual TV en presenteert nu de IGN weekly show. IGN is en grote Amerikaanse gamesite.

Morgan Webb

Deze dame heeft zich echt van onderen af naar boven gewerkt, ze begon als website beheerder en redacteur, maar groeide vervolgens snel door naar onderzoeker voor het programma TechTv, daarin kwam ze af en toe in beeld als specialist, dat ging zo goed dat ze steeds vaker te zien was waarop ze door kon groeien. Nu is ze videogame columnist voor FHM en maakt ze videoblogs voor Webbalert.

Tot zover de blog over de 10 lekkere vrouwelijke nerds, zoals je inmiddels duidelijk zal zijn, er staat eigenlijk maar één vrouw in die echt onder de term nerd valt en dat is de allereerste. De rest doet iets met computers, internet en houden van gadgets, daarom staan ze ook in deze blog, maar of ze echt nerd zijn of gewoon bij toeval iets met computers, gadgets en internet doen dat zouden we ons eigenlijk moeten afvragen.

Maar dat doen we niet, want dan hadden jullie deze foto’s en video’s moeten missen. :)