2min

Tags in dit artikel

, , , , , , , , ,

Techzine heeft begin november een groot aantal fabrikanten gevraagd om een laptop aan te leveren, zodat we deze nog voor de kerst-periode konden testen en reviewen. Het doel is om een mooie vergelijkingstest te doen met uiteindelijk een kerstcadeau advies, zodat men op basis daarvan een mooie laptop kan kopen voor hun man, vrouw, vriend, vriendin of kinderen. Voor deze test hebben we de fabrikanten een aantal restricties gegeven, de laptops moeten aan een bepaalde prijsklasse voldoen, voorzien zijn van Windows 7 en een 15- of 17 inch scherm hebben.

We hebben begin november overleg gehad op de redactie om te bepalen wat die prijsklasse precies moest zijn. We hebben als uitgangspunt genomen, dat een consument ongeveer 600 euro zal neerleggen voor een goede midrange laptop, inclusief bijbehorende Windows 7 licentie.

Gezien niet elke fabrikant een laptop in zijn assortiment heeft van 600 euro, hebben wij ervoor gekozen om uit te gaan van een winkelprijs tussen de 550- en 650 euro. De fabrikanten mochten vervolgens zelf bepalen wat voor laptop ze ons toestuurde, met als resultaat dat men in deze test goed kan zien welk systeem het meeste biedt voor de prijs van 550- tot 650 euro. In totaal nemen negen fabrikanten deel aan deze test.

In de test gaan we in op een aantal onderdelen, waaronder natuurlijk het uiterlijk en de meegeleverde software. Verder bespreken we ook de prestaties en eventuele interessante functies van de systemen.

Voor de prestatie-tests maken we gebruik van de volgende software:

  • 3DMark Vantage;
  • PCMark Vantage;
  • Battery Eater;
  • CPUID;
  • Prime 95;
  • Cinebench 11.5.

Door middel van deze software gaan we in op de grafische- en systeem-prestaties, de opstarttijd, de accucapaciteit en de hitte- en geluidsproductie.

In onze test bespreken we de volgende systemen:

Zoals je ziet beginnen we vandaag meteen met de eerste review, de Toshiba Satellite L670-10K, om vervolgens de rest van deze week elke dag 2 nieuwe laptop reviews te publiceren. Vrijdag verschijnen dan de laatste 2 laptop reviews en ook meteen een nieuwe blogpost waarin een winnaar gekozen zal worden, tot Must Have Midrange laptop kerstcadeau van 2010!