4min

Tags in dit artikel

, ,

Allereerst wil ik van deze gelegenheid gebruik maken om iedereen nogmaals een goed 2011 toe te wensen. Dit is de allereerste uitgave van de Techzine Planet waarmee we nu in 2011 starten. De Techzine Planet is een blog die eens per maand zal verschijnen en waarin Techzine een kijkje geeft achter de schermen.

Wat kan je zoals verwachten in de Techzine Planet?

De Techzine Planet zal elke maand in de 1e week gaan verschijnen. Er zal aandacht worden gegeven aan mensen die zich pas bij het team hebben gevoegd en natuurlijk aan mensen die ons team helaas hebben verlaten. Ook is er uiteraard aandacht voor openstaande vacatures en sta je na een korte sollicitatieprocedure wellicht in de volgende Techzine Planet!

Behalve de wijzigingen in het team van Techzine komen ook andere zaken aanbod in de Planet. Denk hierbij bijvoorbeeld aan opvallende artikels, blogs, specials, forumdiscussies of een geweldig idee van één van de leden. Alles wat bijdraagt aan Techzine of de community.

Ook komen we met lijstjes omdat mensen daar toch altijd dol op blijven. Zo hebben we de 10 best gelezen nieuwsartikels van de afgelopen maand, de 10 nieuwste en best gelezen forumtopics van de maand en de 5 meest opvallende reviews.

We proberen de Techzine Planet elke maand zo volledig mogelijk te maken, zodat je niets mist. Uiteraard is er in de Techzine Planet ook ruimte voor overige mededelingen en opmerkingen van onze kant.

Nu de invulling van de Techzine Planet duidelijk is, tijd voor de eerste editie!

Techzine Planet – Januari 2011

De eerste Techzine Planet begint meteen met het vertrek van enkele mensen. Dutchdude, de oud stagiaire en collega heeft besloten dat hij Techzine niet meer kan combineren met zijn bijbaan en studie en daarom legt hij zijn taken neer. Ook de recordhouder van het aantal forumposts heeft besloten zijn taken neer te gaan leggen. Gamemaster stopt na bijna 24.000 forumposts met zijn moderatorschap en hangt zijn kleurtje aan de wilgen. De man die veel in de hardware en gadget fora te vinden was maar niet weg te slaan was uit The Lounge gaat het voortaan was rustiger aan doen. Zijn reden is ook dat het qua tijd niet echt goed meer te combineren valt en hij daarom beter ruimte kan maken voor nieuwe mensen. Hem inhalen met zijn aantal forumposts is niet onmogelijk maar wel een hele klus, zeker gezien hij heeft aangegeven nog zeker met regelmaat te posten.

Hopelijk zien we beide heren nog vaak terug op Techzine als lid.

Dan ook aandacht voor het vertrek van een Techzine admin, sinds de overname van Tweakzone door Dolphin Internet Services is hij actief geweest op de website. In de meeste gevallen achter de schermen en niet echt op de voorgrond, maar hij was natuurlijk wel altijd aanwezig! De meeste hebben misschien al door om wie het gaat, Robin stopt na al die jaren met Techzine en Dolphin Internet Services en zal zich gaan storten op nieuwe uitdagingen, waarvan er één snel dichterbij komt, hij wordt namelijk binnenkort papa van twee kinderen. Ook hem willen we natuurlijk enorm bedanken voor zijn inzet en werk voor Techzine.

Deze maand zijn er geen nieuwe crewleden aangenomen, hier moet er wel verandering in gaan komen want we hebben weer enkele vacatures open staan.

Openstaande vacatures:

Zit gamen in jouw bloed? Kan je goed overweg met de Nederlandse taal en kan je wel een samenhangend verhaal schrijven? Ben je op de hoogte van de nieuwste games en lees je wekelijks game reviews? Beschik je daarenboven over een game PC en een Playstation 3? Dan wordt jij misschien onze nieuwste collega. We zijn op zoek naar iemand die met regelmaat wat kan bijdragen op de nieuwsredactie in de vorm van gamenieuws en die het leuk vindt om games te reviewen! Ben jij deze persoon? Vul dan ons sollicitatie formulier in!

Ben jij helemaal gek van hardware, weet je als over moederborden, videokaarten en overklokken? Kan je goed overweg met de Nederlandse taal en kan je een goed samenhangend verhaal schrijven? Dan zijn we waarschijnlijk op zoek naar jou! We zijn op zoek naar iemand die met regelmaat zijn steentje bij kan dragen op de nieuwsredactie en zijn gedegen hardwarekennis wilt delen met andere! Ook het doen van hardware reviews behoort zeker tot de mogelijkheden! Ben jij deze persoon, solliciteer dan snel voor een leuke functie bij Techzine!

Alle vacatures bij Techzine zijn vrijwillig of op basis van freelance. Voor meer informatie neem vooral contact met ons op!

Opvallend of bijzonder:

Zoals gezegd ook aandacht voor lijstjes in elke Techzine Planet, straks gaan we steeds terugblikken op de afgelopen maand maar in deze eerste editie, blik ik terug op heel 2010.

10 best gelezen nieuwsberichten van 2010:

  1. Transcend introduceert StoreJet 25D3 USB 3.0;
  2. [Update2] McAfee sloopt mogelijk duizenden pc’s;
  3. 25 jaar Super Mario Bros;
  4. Android 2.1 voor HTC Hero komt eraan;
  5. iPod Touch 4G mist beloofde vibratiefunctie;
  6. Onbeperkt mobiel internetten binnenkort voorbij;
  7. Sony blokkeert PS3 jailbreak met nieuwe firmware;
  8. ‘Apple komt deze zomer met iPhone HD’;
  9. McAfee waarschuwt over Here You Have-worm;
  10. PS3-hack lijkt minder erge gevolgen te hebben.
10 best gelezen reviews van 2010:

  1. Sony Ericsson Xperia X10;
  2. Ubuntu 10.10 Maverick Meerkat;
  3. Intel Clarkdale review;
  4. Asus P7P55D-E Premium review;
  5. Windows Live Essentials 2010 Beta;
  6. BlackBerry 9700 Bold;
  7. Dutchtronics PConTV;
  8. Office 2010 bèta;
  9. Fanatec 911 GT3 RS Clubsport;
  10. Synology DiskStation DS1010+.

Tot zover deze Techzine Planet, tot de volgende!