4min

Tags in dit artikel

, , ,

2009 is alweer een paar dagen onderweg, maar het kan nooit kwaad om eens terug te blikken op het vorige jaar. Uiteraard was 2008 het jaar van de eerste zwarte Amerikaanse president en de economische crisis, maar in dit overzicht focussen we ons op wat er allemaal gebeurde op de Frontpage van Techzine. De tekst hieronder is grotendeels geschreven door crewlid Eelco Teuthof, beter bekend als eelcootjuh, uiteraard hartelijk bedankt daarvoor!

Goed nieuws is dat we over de gehele lijn meer content hebben geplaatst in 2008 dan in 2007. Op de meeste secties was er dan ook een stijging te zien, helaas moesten we op sommige secties ook een daling constateren.

Uiteraard wordt het overgrote deel van de content geleverd door een flink aantal crewleden, voornamelijk van de Frontpage, maar ook van het Forum. Zij zetten zich vaak voor 100 procent en daar mag zeker waardering voor uitgesproken worden. We kunnen wel iedereen apart gaan bedanken, maar dat zou een heel verhaal worden. We pakken de opvallende mensen er daarom even uit. Zo willen we JLkiller bedanken voor zijn grote inzet afgelopen jaar op de nieuwssectie, hij schreef maar liefst 703 nieuwsartikelen. Gunner kwam hier met 685 berichten ook bijna aan, maar hij stapte tegen het einde van het jaar over naar de reviewsectie. Daarnaast was er in onze ogen vanuit de leden en bezoekers veel waardering voor het werk van It-Pro, hij schreef het afgelopen jaar 435 berichten die bijna allemaal wel iets te maken hadden met Apple. Daarnaast hebben we natuurlijk nog hotdog92, Nikolas, Donenzone, DjRex, zeijkhagen en eelcootjuh, stuk voor stuk goed voor honderden berichten en daarom ook de waardering voor hun inzet.

We hebben natuurlijk ook nog andere secties, zoals de downloads. Hier heeft Da_Max1985 erg veel inzet in geleverd. Hij had maar liefst 913 downloads en draaide niet eens een volledig jaar. Ook iCy^ was goed bezig, naast diverse reviews leverde hij 302 downloads af. Bij de externe reviews was Bolletje92 met 1115 artikelen de absolute topper. Een fantastisch aantal voor zijn eerste volledige jaar. Hij werd daarbij geholpen door rikadoo, die 457 externe reviews plaatste.

Bij de tutorials hebben we twee sterke krachten, te weten lolgast en bigballie, maar er waren nog veel meer mensen die een bijdrage aan deze sectie leverden, zo hebben dvaniersel, Good Fella, iCy^, hotdog92, Chezzer, giggs1992 en eelcootjuh voor tutorials gezorgd MartijnGP heeft voor zeven scripts gezorgd, maar hij is ondertussen overgestapt naar het forum en is momenteel moderator in M&A. adeadone zorgde voor zes scripts. Naast al het bovengenoemde content hebben we ook nog een sloot aan reviews online gezet, we willen lolgast, Gunner, Angeloonie, iCy^, Drammer, Donenzone, Dr. Trunks, Hacula, JLkiller, Chezzer, Maks, Bolletje92, xenon, _GAIA_, shinchan03, dvaniersel, bigballie, Eldariel, -ko-, rikadoo, hotdog92, Siederstylah, It-Pro, Nikolas, DjRex, el machia, Shier, The_cobra666, King en eelcootjuh bedanken voor alle mooie stukken tekst.

2008 2007 Verschil
Nieuws 4129 3095 +33,4 %
Downloads 2135 2361 -10.5 %
Externe reviews 2015 1619 +24.5 %
Tutorials 35 41 -17.2 %
Scripts 23 21 +9.5 %
Tweaks 18 31 -58 %
Reviews 146 91 +60.4 %

Ook hebben we twee special-weken gehad, over office-pakketten en over verschillende chat-clients. Ook bezochten we diverse persconferenties en evenementen, waaronder de CeBIT en de IFA. Uiteraard gaan we proberen in 2009 meer van dit soort evenementen te bezoeken en meer specials te schrijven.

We hebben afgelopen jaar verder een hoop crewleden zien vertrekken en zien komen, soms uit eigen beweging soms gedwongen. Desondanks willen we alle mensen die in de crew inzet geleverd hebben en er inmiddels weer uit zijn bedanken voor hun inzet, met name Aerofreak, Roy5000, Slasher80, Robinair, mfb, Ryjuu, tuxlollie, citexxje en didel.

Als laatste moet het hele zooitje ongeregeld nog aangestuurd worden, daarom nog een eervolle vermelding voor Coen, Civil, el machia, Siederstylah, King en Robin.

Last but not least moeten en willen we natuurlijk ook alle leden en bezoekers van Techzine bedanken voor hun talloze bezoeken op Techzine. We zien nog steeds een stijgende lijn in het aantal bezoekers en natuurlijk naast alle positieve reacties zien we ook dat leden op zijn tijd kritisch zijn. Als je dagelijks bezig bent met Techzine, dan is het goed om eens te horen hoe een neutraal persoon tegen je werk en de website aankijkt. Daarom iedereen bedankt voor het deelnemen aan deze fantastische community!

Komend jaar zullen we ons uiterste best doen om bezoekers van nog meer interessante informatieve en leuke artikelen te voorzien en deze kwalitatief ook steeds beter te maken. We hopen jullie allemaal nog vaak terug te zien op Techzine in 2009 en dat we Techzine samen nog succesvoller kunnen maken komend jaar!

Met vriendelijke groet,

Namens Dolphin-IS en de Techzine Crew,

Wouter Koning
Hoofdredacteur Techzine.nl