2min

Microsoft organiseert een 24-uursmarathon voor app-ontwikkelaars onder de naam BarCode. Dit evenement vindt plaats op een zeer originele locatie, namelijk de oude gevangenis aan de Noordsingel in Rotterdam. Het idee achter het evenement is dat ontwikkelaars zich 24 uur laten opsluiten om hun bestaande Android- en iOS-apps om te zetten naar Windows 8 of Windows Phone 8. Het evenement vindt plaats op 7 en 8 februari en is volledig gratis, deelnemers kunnen zich inschrijven op www.24barcode.nl.

Microsoft kiest voor een creatieve manier om meer apps te laten ontwikkelen voor Windows 8 en Windows Phone 8, maar neemt het evenement ook zeer serieus. Microsoft zorgt ervoor dat er experts aanwezig zijn, die ontwikkelaars kunnen voorzien van persoonlijk advies. "Tijdens BarCode krijgen ontwikkelaars hulp om hun app met succes naar Windows te brengen. We helpen met de technische kant, maar staan bijvoorbeeld ook stil bij de marketing van de app." Microsoft belooft deelnemers ook na het evenement te blijven ondersteunen.

Tussen het ontwikkelen door is er ook ruimte voor ontspanning, er is een zogenaamde Xbox-gevangeniscel ingericht, zodat tussendoor het hoofd even leeg kan worden gemaakt. Microsoft zal zorg dragen voor voldoende eten, drinken en snacks. De deelnemers dienen zelf te zorgen voor een slaapzak en een laptop met de juiste programma’s al voor geïnstalleerd. Op de website www.24barcode.nl is een lijst te vinden met wat je precies nodig hebt en hoe je je kan voorbereiden.

Microsoft laat aan Techzine weten dat niet alleen de locatie uniek is, maar ook het programma. "We willen niet alles verklappen, maar er lopen ook een paar echte zware jongens rond.", aldus Microsoft.

BarCode gaat op 7 februari om 19.00 uur van start en eindigt 8 februari om 19.00 uur. Deze unieke 24-uursmarathon vindt plaats in de oude gevangenis aan de Noordsingel 115 te Rotterdam. Parkeren kan op het terrein van de gevangenis, maar de locatie is ook op loopafstand van het station. Inschrijven is gratis en kan op www.24barcode.nl.