2min

Op 7 februari van dit jaar hield Microsoft het BarCode-evenement, waarbij app-ontwikkelaars voor de periode van 24 uur werden opgesloten in een oude gevangenis in Rotterdam. Tijdens deze 24-uursmarathon zijn de ontwikkelaars aan de gang gegaan met het porten van hun Android- en iOS-apps naar Windows 8 of Windows Phone 8.

Het grote voordeel van de gevangenis is dat de ontwikkelaars ongestoord kunnen werken aan hun Windows-app. In tegenstelling tot een echte gevangenis zorgde Microsoft er gedurende deze 24 uur voor dat het de bajesklanten aan niets ontbrak. Zo waren er allerlei experts van Microsoft aanwezig om te helpen, was er hulp bij het programmeren en ontwerpen, maar ook hulp bij het bedenken van een goede marketingstrategie om de app te promoten. Microsoft had echt aan alles gedacht.

De experts hebben ook enkele workshops verzorgd, zodat de ontwikkelaars hun kennis waar nodig een beetje bij konden spijkeren en om het niet te serieus te maken was er ook een Xbox-cel waar de ontwikkelaars af en toe even konden ontspannen. Mocht je interesse hebben gekregen om ook apps te gaan ontwikkelen voor Windows 8 of Windows Phone 8, dan kan je hier alle benodigde informatie vinden.


Marcel Timmer, director Developer & Platform Evangelism bij Microsoft, laat aan Techzine weten: "We merken dat ontwikkelaars hun apps graag terugzien in de Windows Store, maar dat opdrachtgevers vaak heel specifiek hun app voor de iTunes Store en/of Google Play Store laten ontwikkelen." Hij vervolgt: "Omdat Windows 8 en Windows Phone met een enorme opmars bezig zijn, willen wij deze ontwikkelaars helpen om hun bestaande apps ook zo snel mogelijk in de Windows Store te krijgen."

Hulp nodig bij het ontwikkelen van een Windows 8 app?

Het BarCode-evenement is inmiddels weliswaar afgelopen, maar Microsoft heeft besloten dat het de ontwikkelaars wil blijven ondersteunen. Het bedrijf heeft gemerkt dat ontwikkelaars het erg prettig vinden om gebruik te maken van de aanwezige expertise. Microsoft heeft daarom een gratis app-spreekuur in het leven geroepen. Twee keer per maand kunnen ontwikkelaars bij Microsoft langskomen en hun vragen of problemen voorleggen bij de experts van het bedrijf en zo hopelijk tot een oplossing komen.

Degenen die gebruik willen maken van dit app-spreekuur kunnen zich hier inschrijven.

Tot slot heeft Microsoft op de Virtual Academy allerlei trainingen voor ontwikkelaars geplaatst. Ook deze zijn gratis en worden verzorgd door experts van de softwaregigant. Voor het volgen van de trainingen moet je de Microsoft Virtual Academy bezoeken.