2min

Tags in dit artikel

, , ,

Ga je je belbundel verlengen of stap je over? Bij een Sim Only abonnement heb je de mogelijkheid om zelf de belbundel uit te kiezen. Maar welke belbundel heb je nodig? Dit artikel helpt je met kiezen.

Wat is een belbundel?

Elke maand heb je de mogelijkheid om een bepaald aantal belminuten voor een vast bedrag in te kopen. Deze zijn de gehele maand geldig.

Ben je aan het einde van de maand door al je belminuten heen? Je kan dan nog steeds bellen, maar het tarief per minuut is dan hoger. Bij verschillende providers vallen sms’jes binnen de belbundel. Eén sms’je staat gelijk aan één belminuut.  Bel je naar een servicenummer? Dan worden deze minuten van je belbundel afgeschreven. Soms kunnen er extra kosten aan verbonden zijn.

Welke belbundel is voor jou geschikt?

Bij een Sim Only abonnement kies je bij het afsluiten een belbundel. Maar welke belbundel past bij jouw belgedrag? Hieronder een aantal situaties die verheldering geven.

Korte gesprekken

Ben je meer van de korte telefoongesprekken? Dan zal 100 belminuten voldoende zijn. Voor een euro meer, heb je de belbundel van 200 minuten. Dan zit je in ieder geval veilig. Buiten je bundel bellen is namelijk duurder dan een euro per maand.

Lange gesprekken

Heb je maar af en toe een lang gesprek? Dan past de belbundel van 200 minuten het beste bij je. Hierbij is het ook mogelijk om voor een euro extra een grotere belbundel van 300 minuten te kiezen.

Dagelijks gesprekken

Bel je dagelijks? Dan is de belbundel van 500 minuten van toepassing. Dit houdt in dat je elke maand meer dan zeven uur hebt om te bellen. Goede oplossing voor als jij liever even belt, dan een appje te versturen of te smsen.

Dagelijks lange gesprekken

Voer jij elke dag lange telefoongesprekken? Ga dan voor 1250 belminuten. Dan zit je in ieder geval goed en kan je elke dag minimaal een halfuur bellen.

Wil je geen buitenbundelkosten maken?

Dan is het een tip om gratis met WhatsApp te bellen. Dit kost je geen belminuten, maar MB’s. Je hebt hier wel ruimte in je internetbundel voor nodig. Ben je verbonden met een wifi-netwerk? Dan verbruik je geen MB’s. Een minuut bellen kost je ongeveer 800 kB.

Elke maand bepalen wat je nodig hebt?

Simyo biedt gratis de mogelijkheid om elke maand je belbundel naar boven of beneden aan te passen. Handig voor als je elke maand minuten overhoudt of tekortkomt. Meer informatie over sim only is te vinden op de website van Simyo. Of lees op het blog wat te doen als je internetbundel op is.

Dit artikel is een ingezonden bijdrage van een partner.