2min

Steeds meer bedrijven kiezen een multi-cloud strategie, waarbij een deel van de infrastructuur in de cloud komt te staan. Dit vereist ook een goede beveiliging van die infrastructuur, workloads en data. Cloud security is continu in ontwikkeling en elk jaar worden er grote stappen gezet om alles nog veiliger te maken. Bij Amazon Web Services organiseren ze sinds 2019 het AWS re:Inforce event, tegenhanger van re:Invent. Bij re:Inforce gaat het enkel over security en Techzine was er dit jaar bij aanwezig.

Luister elke week door je te abonneren via: SpotifyApple PodcastsGoogle Podcasts of een andere dienst.

Vind je deze aflevering de moeite waard? Deel deze Techzine Talks dan met je collega’s!

Zo leerden we uit eerste hand welke stappen AWS zet om cloud security overzichtelijker te maken, maar ook hoe het wiskunde gebruikt en automatic reasoning om gegarandeerde veiligheid te kunnen bieden in sommige gevallen. Zo beschikt AWS over een functie om al je S3 bucket in één klap private te maken of om bepaalde workloads met behulp van automatic reasoning te voorzien van zero-trust policies.

Uiteraard trekken we in deze podcast ook parallellen hoe cloud in de bredere vorm alsmaar veiliger wordt, maar ook hoe het altijd een gedeelde verantwoordelijkheid blijft (shared responsibility) tussen de hyperscaler en de klant. Ook staan we nog even stil bij Snyk Cloud. Snyk doet naast DevSecOps nu ook een vorm van cloud security door cloud configuraties te controleren op basis van best practices. HashiCorp komt nog even voorbij, dat ook security in de cloud biedt middels HCP Boundary, het beheren van toegang tot vluchtige workloads. Verder staan we stil bij de best practices en het controleren of je MSP de juiste training en certificeringen heeft.

Verder geven we uiteraard onze ongezouten mening over wat wij vinden wat AWS allemaal doet, rondom cloud security.

Eerdere afleveringen Techzine Talks:

Meer afleveringen

Techzine Talks informatie

Na een succesvolle start in 2021 gaat Techzine Talks in 2022 door met een nieuw seizoen. Je kan elke week een nieuwe podcast van ons verwachten. Elke maandagmiddag een nieuwe aflevering. We hopen op jullie steun als luisteraar! Stuur onderwerpen in en deel de afleveringen die je boeiend vindt met je collega’s. Ook is feedback altijd welkom, we horen het graag!