AWS investeert miljarden in Europa en in sovereign cloud

AWS investeert miljarden in Europa en in sovereign cloud

Amazon Web Services, beter bekend als AWS, heeft de afgelopen maanden verschillende miljarden aan investeringen aangekondigd in nieuwe Europese datacenters. Daarnaast wil AWS een sovereign cloud regio in Duitsland beschikbaar maken voor alle Europese klanten. Met deze investeringen hoopt AWS de groei opnieuw aan te kunnen jagen.

Luister elke week door je te abonneren via: SpotifyApple Podcasts of een andere dienst.

Het afgelopen jaar hebben we al een aantal keer geconcludeerd dat de rek er een beetje uit is bij AWS. De omzetgroei is flink afgenomen, ook met de opkomst van genAI had AWS in het begin grote moeite. Op beide fronten lijkt het bedrijf nu een antwoord te hebben gevonden. Op organisatorisch vlak werd de CEO ingeruild, wat eigenlijk niet los te zien is van de bedrijfsresultaten. 

Met de tientallen miljarden euro’s die nu extra geïnvesteerd worden in Europa, moet AWS weer extra groei gaan realiseren. In diverse landen worden datacenters bijgebouwd en wordt er geïnvesteerd in het AWS-ecosysteem. Hierdoor kunnen lokale organisaties beter en meer gebruikmaken van AWS. Hiermee kan AWS beter concurreren en een vuist maken tegen Microsoft, deze speler is met Azure enorm dominant in Europa. Google volgt op gepaste afstand van beide spelers, maar realiseert wel de meeste groei met Google Cloud. Meer over AWS in deze aflevering van Techzine Talks.

Eerdere afleveringen van Techzine Talks:

Techzine Talks seizoen 4

Inmiddels is het alweer het vierde seizoen van Techzine Talks! Coen en Sander maken sinds medio 2021 de Enterprise IT-podcast van Nederland en België. De afgelopen twee jaar verscheen er elke week een nieuwe aflevering van Techzine Talks. In 2024 gaan we hiermee door en informeren we luisteraars over de laatste IT-ontwikkelingen, de belangrijkste informatie rondom techevents maar duiden we ook nieuwe IT-trends. Je kan elke week een nieuwe podcast verwachten, het doel is elke maandagmiddag rond de lunch, soms iets later. Met feestdagen soms een dagje later.

Steun ons!

We hopen uiteraard dat je ons als luisteraar steunt! Dat doe je door je te abonneren, afleveringen te delen en ons te beoordelen via Apple iTunes of Spotify. Vijf sterren ontvangen we graag! Ook staan we open voor feedback en je mag ons altijd ideeën sturen voor onderwerpen.

Meedoen?

Ben je een expert in een bepaald IT-vakgebied en wil je graag je kennis delen met onze luisteraars? Of heeft je organisatie de nieuwste en meest innovatieve IT-oplossing in huis? Neem contact op, dan bespreken wat de mogelijkheden zijn. De belangrijkste eis daarbij is dat het informatief moet zijn voor onze luisteraars.