2min

Het is nog niet gedaan met Log4Shell. De exploitatie van een kwetsbaarheid in logging-software Log4j zorgde eind 2021 voor veel problemen. De hele cybersecurity-wereld was in rep en roer. Bijna elke organisatie liep risico, of ze zich er nou bewust van waren of niet. We vroegen maar liefst 17 security-experts naar de huidige stand van zaken rondom Log4Shell. Veel van deze experts doen zelf onderzoek. Welke risico’s bestaan er nog, zo’n anderhalf jaar na de bekendmaking van de kwetsbaarheid? Hoe actief is de exploitatie ervan? En bovenal: hoe wapen je jezelf als organisatie voor dergelijke security-risico’s?

Luister elke week door je te abonneren via: SpotifyApple PodcastsGoogle Podcasts of een andere dienst.

In deze Techzine Talks gaan Coen en Sander dieper in op Log4Shell anno 2023. Ze staan stil bij hoe het zover kwam, wat was Log4Shell ook alweer en hoe staan de zaken er vandaag de dag voor. Techzine-redacteur Erik van Klinken nam het grootste deel van het onderzoek voor zijn rekening en schuift aan om zijn bevindingen te delen in Techzine Talks. Voor degene die liever leest, Erik schreef er het volgende artikel over: Log4Shell anno 2023: keiharde impact dreunt nog na.

Eerdere afleveringen van Techzine Talks:

Meer afleveringen

Techzine Talks seizoen 3

Techzine Talks is alweer toe aan zijn derde seizoen. Coen en Sander zijn medio 2021 begonnen met deze enterprise IT podcast en hebben in 2022 elke week de luisteraars geïnformeerd over de laatste IT-actualiteit, informatie rondom techevents of middels diepgang over IT-trends. Ook in 2023 gaan we door met deze zakelijke enterprise IT podcast. Je kan elke week een nieuwe podcast van ons verwachten, het doel is elke maandagmiddag rond de lunch, soms iets later. Vandaag is hij door omstandigheden helaas een stuk later dan gebruikelijk.

We hopen uiteraard op jullie steun als luisteraar! Door je te abonneren, afleveringen te delen en ons te beoordelen via Apple iTunes of Spotify. Ook staan we open voor feedback en kan je onderwerpen insturen per e-mail.