Wanneer is de Microsoft-suite te groot?

Wanneer is de Microsoft-suite te groot?

Er is de laatste tijd het nodige te doen geweest over welke onderdelen Microsoft ‘gratis’ mag bundelen bij de suite die het sinds jaar en dag aanbiedt, met name rondom Microsoft Teams. We bespreken de huidige situatie en de redenen waarom de handelwijze van Microsoft wel of juist niet door de beugel kan.

Luister elke week door je te abonneren via: SpotifyApple PodcastsGoogle Podcasts of een andere dienst.

Microsoft probeert het eigen aanbod zo sticky mogelijk te maken. Dat is op zich logisch, want daarvoor is het een commercieel bedrijf. Is het echter ook wenselijk? En in het geval het antwoord op deze vraag ‘nee’ is, moet daar dan iets aan gedaan worden? Dat zijn vragen die op dit moment (en eigenlijk altijd wel) spelen. We schreven enkele weken geleden al eens een artikel over deze kwestie, naar aanleiding van wat speelt rondom de manier waarop Microsoft Teams door het bedrijf aangeboden wordt.

Om een en ander nog wat verder door te spreken, hebben we ook een aflevering van Techzine Talks opgenomen hierover. We zijn het zoals gebruikelijk niet altijd eens met elkaar, maar schetsen op deze manier wel meteen een beeld van de discussie die op dit moment speelt in de markt.

Eerdere afleveringen van Techzine Talks:

Meer afleveringen

Techzine Talks seizoen 3

Techzine Talks is alweer toe aan zijn derde seizoen. Coen en Sander zijn medio 2021 begonnen met deze enterprise IT podcast en hebben in 2022 elke week de luisteraars geïnformeerd over de laatste IT-actualiteit, informatie rondom techevents of middels diepgang over IT-trends. Ook in 2023 gaan we door met deze zakelijke enterprise IT podcast. Je kan elke week een nieuwe podcast van ons verwachten, het doel is elke maandagmiddag rond de lunch, soms iets later. Vandaag is hij door omstandigheden helaas een stuk later dan gebruikelijk.

We hopen uiteraard op jullie steun als luisteraar! Door je te abonneren, afleveringen te delen en ons te beoordelen via Apple iTunes of Spotify. Ook staan we open voor feedback en kan je onderwerpen insturen per e-mail.