Abonneer je gratis op Techzine!

Twitter is een soort microblogdienst (eigenlijk meer een slowchat) opgericht in 2006. Sindsdien is de dienst razend popualair en wordt het zelfs mogelijk om vanuit bijvoorbeeld Uncharted 2 te twitteren. Eigenlijk is dat niet waarom Twitter zo populair is: het zijn vooral de roddels, het slowchatten over helemaal niets en het nieuws dat zich als een lopend vuurtje via Twitter verspreidt wat ’t ‘m doen. Daarnaast is de mogelijkheid om te kiezen wie je volgt ook een belangrijk onderdeel van het succes van Twitter.

Het wordt dan ook inmiddels al op grote schaal gebruikt. CNN, Lieve Paul, Barack Obama, John Mayer, heel Den Haag en vele anderen gebruiken Twitter. De Amerikaanse website heeft een maandelijkse groei van 1382 procent, het aantal unieke bezoeken per maand ligt boven de twintig miljoen en het ledenaantal is nu ook niet bepaald klein te noemen.

Hoe dan ook, reden genoeg dus voor een peiling over Twitter. Hoeveel volgelingen heb jij? Waarom Twitter je, of doe je het helemaal niet? Laat het weten door hieronder te stemmen in de peiling van week 39.