Abonneer je gratis op Techzine!

Peiling

Tegenwoordig koop je geen cd meer. Vandaag de dag doe je dat óf legaal, via bijvoorbeeld de iTunes Store of MSN Music, óf via peer-to-peer/nieuwsgroepen. In deze peiling zijn we vooral opzoek naar de meningen over de verscheidene muziekwinkels. Hoewel die naam eigenlijk fout is omdat veel muziekwinkels ook films verhuren en verkopen. Met Amazon als nieuwste telg op de markt. Echter heeft iTunes nog altijd een marktaandeel van 70 procent, Amazon zal het dus niet makkelijk krijgen.

Een groot punt van kritiek voor muziekwinkels en cd’s is digital rights management. De zogenaamde beveiliging tegen het illegaal kopiëren en verspreiden van muziek. Deze reactie van de muziekindustrie heeft ironisch genoeg geleid tot meer piraterij. Een voorbeeld was de Sony-rootkitaffaire. Cd’s van Sony installeerde rootkits op de pc’s, waardoor vaak onbekende problemen optraden. Deze rootkits waren ook nog eens erg moeilijk te verwijderen.

Stem dus in de peiling van week 39 over voornamelijk muziekwinkels en laat eventueel een ervaring achter in een reactie.