3min

Tags in dit artikel

,

De toekomst is lastig te voorspellen, maar wel interessant om over na te denken en over te discussiëren. Dat is nu precies de bedoeling van het CompTIA-evenement dat op 26 mei tussen 15:00 en 17:00 gehouden wordt. In dit artikel lees je wat er zoal op het programma staat.

CompTIA is een non-profit-organisatie met als doel om overal ter wereld de juiste mensen binnen de technologiesector bij elkaar te brengen, te trainen en te voorzien van de juiste informatie. Sinds enkele jaren is men ook in de Benelux bezig om een community op te bouwen. Regelmatige meetups en events zijn hier uiteraard een belangrijk onderdeel van. Tijdens deze coronaperiode vinden deze bijeenkomsten helaas virtueel plaats. De hoop is dat dit in het najaar weer fysiek kan.

Tot die tijd zit CompTIA niet stil. Sterker nog, op 26 mei is er een CompTIA Benelux Business Technology Community Meeting. Dat is een hele mond vol, maar betekent dat je daar als MSP, eindgebruiker, vendor of anderszins geïnteresseerde in de technologiesector van gedachten kunt wisselen met geestverwanten. Het thema van de komende meeting is ‘Leveraging the Opportunities Shaping Europe’s Digital Future‘. Het zal hier dus gaan over de digitale toekomst van Europa.

Sessies

De twee uur durende bijenkomst is opgedeeld in drie secties. In de eerste sectie zal het gaan over de grootste uitdagingen die Europa heeft op het gebied van technologie en de toekomst. Dit zal plaatsvinden aan de hand van een expert uit het veld. Het idee is dat dit een open discussie is waar ook de community aan deel kan en mag nemen. Het doel is om aan het einde van deze discussie een beter idee te hebben hoe om te gaan met deze uitdagingen als community.

De inhoud van het tweede deel van de CompTIA Benelux Business Technology Community Meeting bepalen de aanwezigen voor een belangrijk deel. Er zijn vier topics voorbereid, waaruit de aanwezigen er twee mogen kiezen om verder op in te gaan. Hieronder de vier topics, met een korte uitleg waar ze over gaan. We hebben de omschrijvingen in het Engels laten staan, de voertaal van de bijeenkomst:

  • 1. Emerging Technology – Collaboration with technology hubs, keeping up to date with new developments and opportunities.
  • 2. Building a workforce of innovation – come together to progress our initiative to enable the community to be diverse and sustainable.
  • 3. Cybersecurity – What is the current landscape of cybersecurity and what risks are you concerned about?
  • 4. Business Technology Solutions Selling – The future of selling in uncertain times.

De derde en laatste sessie van de bijeenkomst, gaat over het Europese GAIA-X-project. Dit heeft als doel om een data-infrastructuur en -ecosysteem te bouwen dat de Europese waarden en standaarden rondom digitale technologie volgt. Een analist van Gartner zal de aanwezigen bijpraten over dit project.

Heb je interesse om deze sessie bij te wonen, dan kun je je gratis inschrijven via deze link.

Techzine en CompTIA hebben geen commerciële samenwerking. Wel zit een medewerker van Techzine in de Executive Council van CompTIA voor de Benelux, vanwege de gedeelde ambities. Zowel Techzine als CompTIA hebben als voornaamste doel om de tech-community als geheel te voorzien van accurate en goede input en om de koppeling te leggen tussen de verschillende onderdelen van de markt.