3min

De implementatie en standaardisatie van nieuwe hybride of externe werkvormen, het gebruik van eigen apparaten van werknemers om verbinding te maken met bedrijfsbestanden en de integratie van cloudoplossingen als referentieservers hebben geleid tot het ontstaan van nieuwe bedreigingen voor bedrijven. Ransomware-aanvallen en data hijacking, phishing-campagnes of slechte beveiliging van thuisnetwerken zijn gevaren waar IT-teams op moeten anticiperen en die voorkomen moeten worden. De configuratie van meerdere beveiligingslagen en het gebruik van geavanceerde bewakingssystemen maken het mogelijk een hoge mate van bescherming van de servers te garanderen en mogelijk gegevensverlies te voorkomen.

Dankzij de configuratie van meerdere beveiligingslagen en het gebruik van geavanceerde bewakingssystemen kan een hoge mate van bescherming van de servers worden gegarandeerd.

Lees ook: Synology HD6500 onder de loep: storage server voor grote organisaties

Meerlaagse beveiligingsstructuren worden gekenmerkt door de diversiteit van de oplossingen die worden gebruikt om verbindingen en apparatuur te beschermen. De ontwerpen moeten worden aangepast aan de kenmerken en behoeften van elk bedrijf, rekening houdend met de locatie van de werknemers, de relevantie van de gegevens of de kwaliteit van de verbindingen. Er zijn echter ook nog enkele sleutelfactoren waar bij alle geavanceerde beveiligingsinfrastructuren rekening mee moet worden gehouden: systeemcontrole, back-upconfiguratie, de onderlinge verbinding tussen servers en toegangsbeheer.

Eén bediening voor volledig toezicht

Een systeem dat het mogelijk maakt de status van het gehele systeem en de verschillende apparatuur die het configureert op een directe en eenvoudige manier te kennen, is essentieel om mogelijke beveiligingsinbreuken te voorkomen en potentiële aanvallen tegen te gaan. Met Synology Active Insight kun je een gepersonaliseerd wereldwijd bewakingsplatform configureren waarin prestatiegegevens en de toestand van de apparatuur zijn geïntegreerd, ongeacht hun locatie. Via het beveiligingspaneel is het ook mogelijk om gebruikersactiviteiten te controleren, waaronder logins, gemaakte back-ups of het uploaden van bestanden.

Bescherming tegen aanvallen en rampen met regelmatige back-ups

Het instellen van een 3-2-1 back-up protocol zou voor elk bedrijf een prioriteit moeten zijn. Dit is gebaseerd op het maken van minimaal 3 reservekopieën op 2 verschillende locaties, waarvan één buiten het bedrijf. Met Synology Active Backup for Business kun je taken vereenvoudigen dankzij het systeem voor het beheer van back-ups in fysieke en virtuele omgevingen, vanaf een gecentraliseerd paneel. De volledige compatibiliteit met verschillende platforms en besturingssystemen wordt aangevuld door integratie met Synology C2 Backup, waarmee je een back-up kan maken in de Synology-cloud om de beschikbaarheid te garanderen in het geval van een ramp.

Geclusterde configuraties om de continuïteit van de activiteiten te garanderen

Het samenvoegen van servers in een failover-cluster zorgt ervoor dat bedrijfsactiviteiten doorgaan, zelfs in het geval van een storing binnen een server. Met Synology High Availability kun je de infrastructuur centraal beheren om eventuele storingen te detecteren en de uptime van diensten te maximaliseren, waardoor de betrouwbaarheid van IT toeneemt en de reparatie- en herstelkosten dalen.

Vermijd verdachte toegang en wachtwoorddiefstal

Het instellen van waarschuwingen bij mogelijke ongewenste toegang, hackpogingen of zwakke wachtwoorden is ook essentieel in elke configuratie. Dankzij Synology Secure SignIn kunnen beheerders in hetzelfde Active Insight-paneel meldingen ontvangen van elke mogelijke bedreiging van de toegangscontrole van het systeem. Bovendien kun je hiermee eenvoudig geïndividualiseerde en zeer veilige toegangscodes of protocollen op apparaten configureren, waardoor de systeembeveiliging naar een nieuw niveau wordt getild.

Lees ook: Synology Hybrid Share: De oplossing die onsite opslag en on-demand cloud combineert