2min

Tags in dit artikel

, , ,

PHP

Als alles goed gegaan is, is Apache nu geïnstalleerd en geconfigureerd op je pc. Je kunt je computer nu al een echte webserver noemen. Maar het is wel leuk als er ook PHP bestanden op je server gedraaid kunnen worden, hiervoor moeten we eerst PHP installeren, en apache aanpassen.

Als eerste gaan we PHP 4.47 downloaden. Je vind alle PHP downloads hier. Als je niet weet welke te downloaden, download dan deze versie. Die is geschikt voor alle Windows versies. De download is maar 8.5MB groot.

Als je klaar bent met downloaden moet je het .zip bestand uitpakken naar C:Webserverphp. Open de php directory en zoek naar het bestand php.ini-dist. Hernoem dat naar php.ini en plaats het daarna in de Windows directory C:Windows. Als dat gebeurt is neem je de twee bestanden Msvcrt.dll en php4ts.dll en plaats die in de C:WindowsSystem directory. Het kan zijn dat Msvcrt.dll al in je system directory staat.

Nu gaan we wat dingen veranderen in de configuratie van Apache. Ga naar Start –> Programma?s –> Apache HTTP Server 2.0.40 –> Configure Apache Server en klik daar op Edit the Apache httpd.conf Configuration File. Open dit bestand met een tekst edittor, bijvoorbeeld notepad.exe.

Op regel nr. 320 vind je de volgende tekst DirectoryIndex index.html index.html.var verander dat naar DirectoryIndex index.html index.php.

Ga nu naar de onderste regel van httpd.conf en voeg deze tekst toe:
ScriptAlias /php/ "c:/Webserver/php/"
AddType application/x-httpd-php .php
Action application/x-httpd-php "/php/php.exe"


Sla het bestand op en sluit het. Als dit eenmaal gebeurt is moet je apache herstarten om te testen of het goed gegaan is. Kijk in de taskbar, als het goed is zie je een nieuw icoontje met het ?play? teken erop. Dubbelklik hierop en je krijgt een nieuw venster te zien. Als het goed is zie je 2x apache staan. Selecteer de gene waarbij het lampje groen is. Druk op stop en daarna weer op start. Apache is dan opnieuw gestart.


Nu gaan we testen of PHP daadwerkelijk ondersteund wordt. Ga naar de www directory C:webserverwww en maak daar een nieuw .txt bestand aan. Typ de volgende code:

Quote:

<?php
echo "Hello world!";
?>
Sla dit bestand op als test.php. Ga nu naar je browser en typ in http://127.0.0.1/test.php. Als het goed is krijg je nu een witte pagina met de tekst Hello World!.

Ook PHP is nu succesvol geïnstalleerd en geconfigureerd.

Table of contents