2min

Tags in dit artikel

, ,

Vooraf

Na een succesvolle AMD 64 overkloktutorial en het ontbreken van een Intel Core 2 variant, is hij er: een tutorial Intel Core 2 overklokken. Ik ga je stap voor stap laten zien wat erbij komt kijken om een Core 2 Duo of Core 2 Quad processor over te clocken. Ik ga proberen om je in deze tutorial zoveel mogelijk informatie, tips en trucs te geven om je CPU over te clocken en dat ga ik doen aan de hand van mijn eigen overkloksessie. Ik ga dus zelf aan de slag en ik ga daarbij uitleggen wat ik aan het doen ben. Ook wordt deze tutorial uitgebreid begeleid met screenshots, in tegenstelling tot de AMD64 overkloktutorial.

Dat van tevoren even over de werkwijze in deze tutorial. De punten die ik ga behandelen zijn:
  • Informatie over de Core 2 familie en specificaties die betrekking hebben op de overklokbaarheid.
  • Wat begrippen, zodat we dezelfde taal spreken.
  • Software die handig/nodig is bij het overklokken.
  • Hardware gebruikt voor het overklokken. Onder andere de aan te raden hardware, tips bij het kopen, enzovoorts.
  • Voordat we beginnen met overklokken.
  • Overklokken van de CPU, van de eerste keer in de BIOS tot het stresstesten en suicide shots.
  • Overklokken van het RAM, van de eerste keer in de BIOS tot het stresstesten en suicide shots.
  • Temperaturen, timings, FSB walls en straps.
  • Performancewinst in benchmarks.
  • Een kleine afsluiting.
Het zal je misschien opvallen dat sommige screenshots gemaakt zijn op mijn laptop. Dat klopt, want deze tutorial is voor ongeveer 99 procent getypt op een laptop. De screenshots zijn meestal wel gemaakt op de computer waarmee ik de benchmarks gedraaid heb. De reden dat ik screenshots gemaakt heb op de laptop is dat het vooral gaat om het programma dat gebruikt is en niet zozeer om de hardware. Waarom ik het niet op de benchmarkcomputer gedaan heb is eigenlijk de volgende reden. Het maken van een screenshot op de laptop is vrij eenvoudig, terwijl ik bij een screenshot op de benchmarkcomputer eerst de link of het bestand zou moeten transporteren naar mijn laptop. Als je je eraan stoort, excuses, maar er zit al wel genoeg tijd in zonder die omweg. En natuurlijk is de laptop energiezuiniger en dus is het ook nog eens goed, beter voor het milieu. Waarschijnlijk heb ik aan het eind van de tutorial wel RSI.

Ik wil nu alvast vertellen dat overklokken volledig op eigen risico is. Noch de auteur van dit artikel, noch Techzine zijn aansprakelijk voor schade, dataverlies of wereldrecords ten gevolge van deze tutorial!