Abonneer je gratis op Techzine!

Zelf een case window maken

In deze tutorial gaan we er vanuit dat je het raam niet zelf maakt, maar dat je dat koop bij bijvoorbeeld de Oc-shop. Je kunt het natuurlijk wel zelf :D.

Benodigdheden:

  • Vijl
  • Potlood
  • Liniaal
  • Dremel (of iets gelijks)

Heb je al je spullen klaar liggen, dan kunnen we nu beginnen :).
Haal de zijkant van je kast af die je wilt gebruiken voor het raam. Pak het raam en leg het op de plek waar hij straks moet komen. Als je hem eenmaal in de gewenste positie hebt gebracht teken je het hele raam uit op je kast.

Als je nog nooit met een dremel hebt gewerkt kan het lastig zijn om mooi een bochtje te maken. Daarom is het aan te raden om in het midden van waar je raam komt ook even een gelijke ronding te teken en daar eerst te oefenen met de dremel. Dan weet je zeker dat je straks een mooi resultaat krijgt.

Nu is het tijd voor het echt werk, pak je dremel en snij heel voorzichtig het uitgetekende patroon uit. Neem hier echt de tijd voor, en laat de dremel het werk doen, dus ga niet extreem veel kracht zetten. Bekijk hier een filmpje van de dremel in actie. Na heel wat geklooi moet je kast er ongeveer zo uitzien.

Nu je gat er is pak je je vijl en vijl je alle rare hoekjes en obstakels weg. Na het vijlen moet je met een doekje ff de hele kast schoonmaken. Vooral de gevijlde randjes.

Na het vijlen pak je het rubber dat bij je raam geleverd is. Duw dat voorzichtig over de rand van je kast. Zorg dat je begint aan de achterkant, dit omdat je dan een mooiere overgang van het rubber hebt.

Als het rubber eenmaal in je kast zit pak je het raam en haal je voorzichtig overal bij de randjes het bescherm plastic weg. Nu kun je beginnen met het plaatsen van je raam in de rubber mal. Dit kan een frustrerend werkje zijn want het gaat lang niet altijd in één keer goed :P. Doe dit plaatsen met uiterste voorzichtigheid.

Als het raam eenmaal in de kast zit kun je het beschermplastic helemaal verwijderen.

Na 2 uur hard zwoegen is je raam mod eindelijk klaar :D. Even het raam afnemen met een doekje (aan beide kanten), en je kunt het aan je vrienden laten zien.