2min

Tags in dit artikel

, ,

Installatie & registratie

Algemeen


Voordat je met Xfire aan de slag kunt, zul je het een en ander moeten regelen. Zo moet je jezelf registreren, alovorens je kunt inloggen op de Xfire server. Dat registreren doe je, ‘eenvoudig en snel’ op hun website. Met de registratiegegevens, kun je nadat je Xfire geïnstalleerd hebt, inloggen in het programma. Vergelijk het met WLM, daar moet je ook eerst een Live paspoort aanvragen voordat je kunt chatten.

Stap 1: registratie


  1. Surf naar de volgende website en vul het registratie formulier helemaal in. De velden met een * zijn verplicht. Denk eraan dat je nickname(schuilnaam) alleen mag bestaan uit kleine letters en cijfers. Het wachtwoord moet tenminste 5 tekens of meer bevatten. Als je al de velden correct hebt ingevuld klik je op submit om je registratie te bevestigen.


  2. Nadat je het formulier verzonden hebt, krijg je een scherm waarin het mogelijk is om meteen vrienden uit te nodigen. Op dit moment is dat nog niet nodig, kies dus voor "Skip for now".


Stap 2: Downloaden en installeren van Xfire


  1. Download Xfire
  2. Start het installatie bestand en kies de taal waarin je het programma wilt gaan gebruiken. In deze instructie heb ik voor de Nederlandse taal gekozen.
  3. Het volgende scherm zijn de welbekende licentie overeenkomsten. Vink aan dat je akkoord gaat met de voorwaarden, je moet 13 jaar of ouder zijn. Je kan dan verder gaan met de installatie.


  4. Kies de installatielocatie, als de standaard locatie volstaat ga dan door naar het volgende scherm. Anders pas de installatielocatie aan en hervat vervvolgens het installatie proces.
  5. Het 4e en laatste scherm geeft je de keuze om wat sneliconen aan te maken. Aangezien ik zo min mogelijk sneliconen wil, heb ik in dit scherm alles uitgevinkt. Klik op de knop installeren en wacht tot de installatie voltooid is.


  6. Tot slot, dien je jouw computer opnieuw op te starten. In het eindscherm kun je opgeven dat meteen te doen. Je kan er ook voor kiezen om handmatig de computer opnieuw op te starten, mocht een herstart op het moment van installeren niet goed uitkomen.