2min

Tags in dit artikel

,

Kevin Mitnick, een bekende hacker, heeft met lede ogen moeten toezien hoe collega’s zijn site afgelopen zondag hackten en vervingen voor een vulgaire foto.

Hacker Kevin Mitnick werd bekend nadat hij in 1995 door de FBI opgepakt werd na een flinke klopjacht. De klopjacht en Mitnicks veroordeling tot vijf jaar cel kreeg veel aandacht in de media en gaf hem veel bekendheid. Na zijn vrijlating begon Mitnick een leven als adviseur op het gebied van veiligheid, hij schreef twee boeken en geeft veel lezingen.

Afgelopen zondag kreeg Mitnick te horen dat zijn websites gehackt waren en dat er op de sites alleen nog maar een tekst en een gemodificeerde foto van Mitnick te zien. Het veranderen van de website, ook wel defacing genoemd, werd gedaan door hackers uit Pakistan.
Mitnick was niet onder de indruk van de actie, volgens hem is defacing een beetje kinderachtig en meer vandalisme dan hacken. In zijn tijd als hacker deed hij niet aan defacing, maar hij haalde zijn kick juist uit het onopgemerkt blijven terwijl hij rondsnuffelde naar informatie.

Mitnick liet daarnaast ook weten dat de beveiliging van de site niet bij hem ligt, maar bij zijn provider. "Als je een site plaatst bij een webhostingbedrijf is je veiligheid net zo goed als die van hen. Als je betere beveiliging wilt hebben, dan moet je het zelf doen, maar ik heb niet de tijd om een website te onderhouden", aldus Mitnick. Hij liet weten dat zijn provider Hostedhere voorlopig zijn vertrouwen heeft, maar als zijn sites vaker gehackt worden overweegt hij een overstap.