1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Mozilla heeft een akkoord gesloten met nog een grote hardwareverkoper. Sony kondigt nieuwe hardware aan draaiend op Firefox OS, welke vanaf 2014 in de winkels zou moeten liggen.

De aankondiging was onderdeel van een optreden van Sony Mobile en telecombedrijf Telefonica. Naast het voorzetten van de verkoop van Sony’s Android-modellen, start het duo een technische samenwerking om de ontwikkeling van een handheld op Firefox OS open-source mobiele platform te verkennen.

Sony’s bestuurslid Bob Ishida praat echter over de samenwerking alsof ze de verkenningsfase al voorbij zijn. "Onze ontwikkelaars werken nu met Firefox OS Mobile en HTML5, technologie die groot potentieel laat zien," zegt Ishida. "We blijven met onze operationele partners werken aan een ontwikkelingsproject dat streeft naar het debuut van een product in 2014."

Mozilla meldde eerder al dat het van plan is om het mobiele OS volgend jaar naar de consument te brengen, een uitspraak die door de deal met Sony een zetje krijgt. Mozilla ging eerder ook al in zee met onder andere ZTE, Huawei en Alcatel voor de productie van Firefox OS-toestellen.