2min

SolarWinds introduceert Hybrid Cloud Observability, een platform voor inzicht in on-premises netwerken, clouds, databases en apps.

Observability-oplossingen gebruiken de logs en metrics van systemen om systemen inzichtelijk te maken. De meeste leveranciers en fabrikanten integreren een vorm van observability in hun product. Denk aan een cloudplatform voor access points, of een applicatie met systeeminformatie voor laptops. Inzicht is altijd welkom, maar niet genoeg.

We werken met diverse leveranciers, apparaten en applicaties, verspreid over meerdere netwerken en clouds. Operations-afdelingen willen inzicht in gedistribueerde omgevingen. Vandaar lanceert SolarWinds het Hybrid Cloud Observability-platform.

SolarWinds Hybrid Cloud Observability

De oplossing maakt het mogelijk om de netwerkapparatuur en applicaties van een hybrid cloud-omgevingen te monitoren, onafhankelijk van het merk of de leverancier. Netwerkapparaten en applicaties zijn op meerdere manieren te koppelen: agents, agentless en API’s. De oplossing ondersteunt de meeste grote cloudproviders, waaronder AWS, Microsoft en Google. Rol je Hybrid Cloud Observability in een ondersteunde cloudomgeving uit, dan begrijpt de oplossing de hiërarchie en dependencies van de cloud.

Daarmee belanden we bij een belangrijk onderwerp. Hybrid Cloud Observability gaat verder dan monitoring. Zoals eerdergenoemd maken de Observability-oplossingen het mogelijk om de status van een systeem in te zien. Die status kan op meerdere manieren doorgegeven worden. Bijvoorbeeld een groot, flitsend rood signaal wanneer de oplossing herkent dat een systeem geen data meer uitwisselt. Zo’n aanpak is niet altijd voordelig. Een gebruiker leert dat het systeem niet meer werkt, maar heeft geen zicht op de oorzaak.

Hybrid Cloud Observability doet het anders. De oplossing focust op context. De status van applicaties en netwerkapparatuur wordt niet aangekaart met een rood of groen signaal, maar gedetailleerde informatie over prestaties. Een gebruiker leert niet alleen of een systeem werkt, maar hoe een systeem werkt. Dit inzicht helpt bij het finetunen van alle applicaties en devices waaruit een infrastructuur bestaat.

Licenties

Het platform is beschikbaar in twee vormen: Observability Essentials en Observability Advanced. De kosten worden maandelijks per node verrekend. Essentials, de goedkoopste optie, maakt het mogelijk om netwerkapparatem, apps en workloads te monitoren. Advanced ondersteunt ook gevirtualiseerde systemen.

Tip: GitLab neemt Observability-startup OpsTrace over