1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Microsoft en zijn ontwikkelingen op het gebied van AI zijn zeer populair bij beleggers. Onlangs noteerde het bedrijf vanwege de hoogste aandelenkoers ooit een recordmarktwaarde van maar liefst 2,59 biljoen dollar (2,34 biljoen euro).

Techbeleggers verwachten veel van de ontwikkelingen rondom AI. Zij zien Microsoft, onder meer door de grote investering in OpenAI, als de huidige marktleider op dit gebied.

Vooral vanwege diens recente upgrades rondom ChatGPT, nu ook beschikbaar in Azure, en de upgrade met AI van de Bing-zoekmachine.

Beurslieveling

Banken en beursanalisten zijn hierdoor Microsoft meer gaan waarderen, schrijft Reuters. Ook techbeleggers zien meer in de techgigant vanwege diens AI-ontwikkelingen. Gisteren sloot een aandeel Microsoft op de beurs in New York op een recordbedrag van 348,10 dollar. Ter vergelijking, een aandeel Apple sloot op een bedrag van 186,01 dollar.

Het eerdere Microsoft-record was 343,11 dollar op 11 november 2021. In het afgelopen jaar is het aandeel Microsoft met 45 procent gestegen. De totale marktwaarde van de techgigant kwam uiteindelijk gisteren door de aandelenprijs op het recordbedrag van 2,59 biljoen dollar.

Lees ook: Microsoft en OpenAI frusteren zich over elkaars chatbots