2min Analytics

Microsoft introduceert LinkedIn-cursus over AI met focus op Bing Chat

Microsoft introduceert LinkedIn-cursus over AI met focus op Bing Chat

Het nieuwe AI Skills Initiative van Microsoft bevat online lessen over AI. LinkedIn-gebruikers kunnen via het initiatief bijleren over AI en een certificaat verwerven voor de kennis die zij opdoen.

AI dringt binnen in veel jobs, maar werknemers met een specialisatie in deze technologie, zullen nog enkele jaren op zich laten wachten. Via LinkedIn kan je nu je kennis bijschaven en alvast een certificaat behalen, na een online cursus succesvol te doorlopen.

Leren over Bing Chat

Microsoft probeert bedrijven, onderwijsinstellingen en overheden bij te scholen over AI-technologie. Om die reden ontstond het AI Skill Initiative. De lessen worden aangeboden via het socialemediaplatform LinkedIn, dat onderdeel is van Microsoft. In de lessen komt de connectie tussen beide bedrijven goed tot uiting aangezien een volledig hoofdstuk gewijd wordt aan Bing Chat, de AI chat-assistent van Microsft zijn zoekmachine Bing.

De lessen handelen over vijf onderwerpen. Eerst bekijk je wat generatieve AI eigenlijk is, daarna hoe je het gebruikt. Het derde onderwerp is dus volledig Microsoft-gericht en bekijkt samen met jou hoe Bing Chat je job kan vereenvoudigen.

Tip: Door alleen Bing te ondersteunen, riskeert ChatGPT meer fouten

Vervolgens is er een hoofdstuk rondom ethisch gebruik van AI en afsluiten gebeurt contradictorisch met een inleiding naar het bredere begrip kunstmatige intelligentie.

Gratis lessen

Het lesmateriaal is beschikbaar via LinkedIn Learning, een online leerplatform. Daar vind je vanaf nu het ‘Career Essentials in Generative AI’-programma. Tot 2025 zijn de lessen bovendien gratis te volgen.

Momenteel zijn de lessen alleen in het Engels beschikbaar. Over een aantal maanden zal de cursus in verschillende talen beschikbaar zijn: Spaans, Portugees, Frans, Duits, Chinees en Japans.