Tijdens VMworld heeft Hewlett Packard Enterprise (HPE) een composable platform voor VMware Cloud Foundation aangekondigd, dat werkt met HPE Synergy. Daarmee kunnen IT-organisaties volgens HPE eenvoudig overstappen naar een hybride IT-infrastrctuur en kunnen ze sneller IaaS en private cloud implementeren. De oplossing moet de kosten voor VM’s in vergelijking met publieke clouds en traditionele servers omlaag brengen.

“In de moderne digitale wereld hebben bedrijven technologie nodig waarmee ze nieuwe diensten snel kunnen introduceren en schalen”, vertelt Ric Lewis, senior vice president en general manager van Software-Defined en Cloud Group bij HPE. “HPE Synergy met VMware Cloud Foundation levert een private cloudomgeving die zorgt dat IT als interne service provider kan fungeren en snel kan anticiperen op behoeften vanuit de business met een single-click DevOps-levering.”

De combinatie van HPE Synergy met VMware Cloud Foundation biedt IT-afdelingen de volgende vier zaken:

  • Flexibiliteit en efficiënt gebruik van resources: het is één platform voor traditionele bare metal, virtuele SAN-gebaseerde omgevingen en nieuwe vSAN-gebaseerde workloads.
  • De mogelijkheid om een interne service provider van IaaS of private clouds te worden: met behulp van HPE Synergy Image Streamer kan IT eenvoudig en snel een infrastructuur en VMware Cloud Foundation software implementeren. Daarmee kan IT snel voorzien in de behoeften vanuit de business en bovendien de DevOps-initiatieven van klanten versnellen.
  • Snellere prestaties: HPE Synergy biedt het snelste platform voor VMware-omgevingen. Recent heeft HPE Synergy het wereldrecord op de VMmark 2.x Performance Benchmark gebroken. Het platform presteerde hierbij 41 procent sneller dan de vorige recordhouder.
  • CapEx en Opex reduceren en productiviteit verhogen: HPE Synergy is het eerste platform op basis van een composable infrastructure dat VM’s levert tegen 29% lagere kosten dan traditionele architecturen en zelfs 50% lager dan publieke clouds.

Verdere samenwerking HPE en VMware

Door de combinatie van HPE Synergy en VMware Cloud Foundation breiden HPE en VMware hun gezamenlijke producten, waaronder vSphere en vRealize, verder uit. Deze oplossingen zijn op een gezamenlijke architectuur gebouwd en geïntegreerd met HPE OneView. HPE OneView is de infrastructuur-automatiseringssoftware van HPE die zorgt dat IT-beheerders hun virtuele omgevingen kunnen uitdenken, managen en optimaliseren.

Naast HPE Synergy met VMware Cloud Foundation, introduceert HPE ook Private Cloud Express met VMware vRealize. Deze nieuwe oplossing beschikt over VMware vRealize op HPE SimpliVity 380. Private Cloud Express is gericht op onder meer remote offices en filialen van organisaties. De oplossing levert dataservices om beheer te vereenvoudigen en kosten te reduceren. Daarnaast biedt het applicatie-assessmentdiensten om het beste proces voor applicatiemigratie te bepalen.

VMware Cloud Foundation op HPE Synergy wordt eind 2017 verwacht via HPE en channel- en distributiepartners. vSphere en vSAN zijn vanaf vandaag met HPE Synergy gecertificeerd en beschikbaar. Private Cloud Express met VMware vRealize wordt in september verwacht.

Lees meer