2min

Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX), één van Europa’s grootste onafhankelijke uitwisselplaatsen voor internetverkeer, gaat haar diensten via partners beschikbaar maken. Dit betekent dat andere marktpartijen, zoals leden van de vereniging AMS-IX, colocaties en andere spelers, de diensten van AMS-IX kunnen gaan wederverkopen.

Tot nu toe bood AMS-IX haar exchange diensten – de mogelijkheid om internetverkeer uit te wisselen over het AMS-IX platform, het zogenaamde "peering" – alleen aan via de vereniging, waarbij alle grote Nederlandse en een groot aantal buitenlandse internet service providers zijn aangesloten. Om de poorten voor het uitwisselen van IP-verkeer nog doeltreffender te benutten, biedt de internet exchange externe partijen nu de mogelijkheid hun eigen aanbod te versterken door er exchange diensten van AMS-IX aan toe te voegen.

Partners kunnen het volledige AMS-IX aanbod bereikbaar maken voor hun klanten. Middels een eigen poort op de AMS-IX infrastructuur kunnen aangesloten klanten vervolgens alle vormen van uitwisseling realiseren, binnen publieke en gesloten omgevingen en ongeacht het soort dataverkeer. AMS-IX gaat het partnernetwerk intensief ondersteunen op technisch vlak, maar ook op het gebied van marketing en sales. Inmiddels hebben al diverse partijen serieuze belangstelling getoond om deel te nemen aan het programma.

"Het internetverkeer maakt nog steeds een aanzienlijke groei door en de markt is voortdurend op zoek naar het meest efficiënte gebruik van webverbindingen", aldus Job Witteman, Algemeen Directeur Amsterdam Internet Exchange. "Het uitwisselen van traffic over ons platform wordt nog aantrekkelijker naarmate er meer partijen aangesloten zijn. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat partners een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het verder ontwikkelen van het peering platform en dat onze diensten bovendien een waardevolle aanvulling vormen op hun eigen productportfolio."

"TeleCity is een van de eerste partijen die met AMS-IX samenwerkt als reseller-partner om het AMS-IX aanbod in haar portfolio op te nemen. Wij zijn van mening dat deze toevoeging aan het TeleCity portfolio voor onze nieuwe klanten zeer aantrekkelijk is," zegt Alexandra Schless, Country Manager TeleCity. "AMS-IX is zich als aanbieder van exchange diensten sterk aan het ontwikkelen en we zijn verheugd dat ons als reseller-partner de mogelijkheid wordt geboden om in deze ontwikkeling direct mee te gaan