1 min

Tags in dit artikel

Op zoekallehuizen.nl is het mogelijk om tal van huizen te vinden die op verschillende makelaarssites te vinden zijn. De makers van de site blijken nu echter de beveiliging gekraakt te hebben van sites die niet toestonden dat gebruikers via de zoekmachine naar hun site kwamen.

Een advocaat van de site verklaarde reeds dat het kraken van de beveiliging gerechtvaardigd was omdat de Nationale Vereninging voor Makelaars(NVM) door de aanklacht de eigen website (Funda.nl) een monopoliepositie zou verwerven. De NVM zou dus misbruik maken van haar machtspositie.

Een advocaat van de tegenpartij bracht reeds een aantal tegenargumenten aan. Het is volgens haar nogal logisch dat je de blokkeringsmaatregelen niet mag doorbreken zonder toestemming. Dit is dan ook meteen de reden waardoor de NVM klacht neerlegde. Zoekallehuizen.nl haalde zonder toestemming informatie uit de databanken van verschillende makelaarssites en plaatste deze informatie op hun eigen site.

De site zelf gaf aan dat slechts 98 van de 4000 makelaars een klacht zou hebben ingediend. Over dit getal wordt getwist en de tegenpartij beweert dat dit er 150 zijn. Zoekallehuizen.nl zegt geen onrechtmatige links meer aan te bieden op dit moment, maar geeft wel aan dat de makelaars eigenlijk tevreden zouden moeten zijn. Dit omdat de huizen door meer mensen bekeken worden, waardoor er meer belangstelling en een hogere prijs van het goed is.