2min

Salesforce-CEO Marc Benioff heeft de oproep van werknemers om de banden met de Amerikaanse grensbewaking te heroverwegen afgewezen. Volgens Benioff wordt de software van het bedrijf niet gebruikt voor het beleid van agentschappen bij de Mexicaanse grens, om families van elkaar te scheiden.

Zo’n 650 werknemers ondertekenden een petitie naar aanleiding van het nieuws dat de kinderen van illegale migranten aan de grens van hun ouders gescheiden worden. In een memo aan het personeel, die Bloomberg inzag, benadrukt de directeur met klem tegenstander te zijn van de scheiding die plaatsvindt. “Ik ben tegen het scheiden van kinderen van hun familie bij de grens. Het is immoreel”, aldus Benioff.

De directeur geeft aan dat hij groeperingen die families aan de grens helpen financieel ondersteunde. Daarnaast heeft hij een oproep aan het Witte Huis geschreven om te stoppen met de praktijken. Aanvankelijk reageerde Benioff wat langzaam op de kwestie, aangezien hij sinds 18 juni met vakantie was.

Deal

Salesforce ondertekende in maart een deal met de grensbewaking, waarin afgesproken werd dat het bedrijf software ontwikkelt voor het inhuren van personeel. De software, genaamd Community Cloud, is er expliciet op gericht om het proces waarbij nieuw personeel wordt aangetrokken te stroomlijnen. Ook de mogelijkheden voor HR-management worden hiermee uitgebreid.

De groep medewerkers ziet dit echter helemaal niet zitten en maakt zich bovenal zorgen over het gebruik van Service Cloud om de grensactiviteiten te beheren. Benioff wil met zijn reactie dus wat onrust wegnemen en steunt met één miljoen dollar families die getroffen worden door het beleid van de Trump-regering.

Onrustige periode

Op donderdag bepaalde een federale rechter dat de kinderen herenigd moeten worden met hun ouders. Overigens waren medewerkers van andere techbedrijven ook ongerust over de situatie. Werknemers van Amazon en Microsoft riepen ook op tot het beëindigen van de banden.