2min

Tags in dit artikel

,

MuleSoft, dat een platform aanbiedt voor het ontwikkelen van applicatienetwerken, heeft vandaag de volgende grote update van het Anypoint Platform aangekondigd. Die moet de application network graph naar klanten wereldwijd brengen. Op deze manier hoopt MuleSoft “een revolutie” teweeg te brengen in “de manier waarop bedrijven toegang hebben tot informatie over hun applicaties en systemen”.

Aan de grondslag van het applicatienetwerk ligt de graph, die metadata van het applicatienetwerk, componenten en operationele kenmerken bevat. Bedrijven kunnen door de nieuwe release gebruik maken van machine learning en realtime inzichten. Daarnaast is het mogelijk om geavanceerde beveiligingopties toe te passen via het Anypoint Platform.

Drie kernpunten

Ondernemingen moeten steeds meer applicaties, data en apparaten aan elkaar verbinden. Dat zorgt voor kansen voor nieuwe klantervaringen en omzetkanalen, maar tegelijk ook voor uitdagingen. Zo komen er gaandeweg nieuwe concurrenten op de markt die de boel verstoren en bestaande verdienmodellen veranderen. Door een applicatienetwerk te ontwikkelen, maken bedrijven volgens MuleSoft meer ruimte voor innovatie.

De nieuwe versie van het Anypoint Platform helpt ontwikkelaars om inzichten uit de application network graph te gebruiken en hun toepassingen sneller te ontwikkelen. Tegelijk staat veiligheid hieraan ten grondslag. Volgens MuleSoft zijn er drie belangrijke updates die meegeleverd worden met de nieuwe versie van Anypoint:

  • Machine learning om data in kaart te brengen: het Anypoint Design Center past machine learning toe op data die binnen de graph verzameld worden. Dat maakt het mogelijk om automatisch suggesties te doen en versnelt de kans voor bedrijven om toepassingen te ontwikkelen.
  • Automatische holistische kijk op API’s en integraties: Anypoint Vizualizer bouwt automatisch een holistische blik op de API’s en integraties van een onderneming en combineert die met kennis van de application network graph. De data hierbinnen wordt verder verrijkt met gegevens uit Anypoint Monitoring, waardoor problemen snel opgespoord en opgelost kunnen worden.
  • Uitgebreid aanbod voor beheer API’s: Met deze nieuwe update introduceert MuleSoft ook nieuw API-beleid in de graph, dat voor extra beveiliging en beheermogelijkheden zorgt. Het beleid kan met slechts een druk op de knop geactiveerd worden en helpt gebruikers meteen hun toepassingen beter te beveiligen.