1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Voordat de Olympische Spelen te Peking beginnen wil Amerika een internetverbinding gelegd hebben tot in China. Deze zou de hoogste snelheid ooit moeten behalen.

Tussen China en Amerika zal er een glasvezelverbinding komen met een lengte van 17.000 kilometer. Deze verbinding zal een snelheid halen van 1,28 Tb/s, op termijn zal deze snelheid stijgen tot 5,142 Tb/s. Omdat dit systeem over vele gebruikers zal moeten worden verdeeld, zal iedere gebruiker 10 Gb/s krijgen. De kostprijs van dit geheel komt dan ook neer op een half miljard dollar.

Deze verbinding zal dienen voor veeleisende toepassingen als videostreaming, maar ook voor klassieke telefoonaansluitingen. Er zouden namelijk 120 duizend gesprekken op eenzelfde moment moeten kunnen plaatsvinden. Ook is het de bedoeling dat China eindelijk sneller internet krijgt dan zij nu hebben. Ook moet deze verbinding de honger naar bandbreedte stillen.

De verbinding zal komen van de Amerikaanse provider Verizon, en is bedoeld om klaar te zijn op het moment dat de Olympische Spelen beginnen. De Federale Commissie voor Communicatie heeft in ieder geval het licht op groen gezet voor deze actie.