1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Afgelopen dinsdag heeft Google Inc de mogelijkheid tot spraak- en videochat toegevoegd aan haar Gmail-emailservice. Hiermee heeft zij een gratis web-based service gelanceerd die kan concurreren met software als eBay’s Skype.

Leden van Gmail en Google App kunnen nu kiezen om contact te onderhouden met hun vrienden via een videoscherm terwijl ze tegelijkertijd nog via instant messaging met hen kunnen praten via Google Chat.
Het videoscherm dat geopend kan worden tijdens de chatsessie kan eenvoudig losgemaakt worden van het scherm en kan zo over het hele beeld verplaatst worden. De grootte kan op deze manier ook gemakkelijk aangepast worden naar elke grootte en zo bijvoorbeeld fullscreen getoond worden.

Woordvoerder Jason Feidenfelds van Google vertelde, "Het idee was om het sneller en gemakkelijker te maken om met andere mensen te communiceren op de manier waarop men dit het liefste heeft."
"Het is een leuk alternatief voor bedrijven die opzoek zijn naar andere manieren om met mensen in contact te komen," zo voegde Jason toe.

Deze feature is te gebruiken op zowel pc’s als Apple computers. Voordat hiervan gebruik gemaakt kan worden is vanzelfsprekend een webcam nodig en dient daarnaast een plug-in voor de browser geïnstalleerd te worden. Gebruikers die geen webcam hebben, wordt nog altijd de mogelijkheid geboden om contact te onderhouden via spraak.