2min

ProcessMaker maakt de overname van Doculayer bekend. De software van het Nederlandse bedrijf maakt het mogelijk om gegevens te vinden in ongestructureerde documenten.

De technologie van Doculayer is gebaseerd op artificial intelligence en machine learning. Gebruikers voeren een reeks documenten in en geven aan naar welke informatie ze zoeken. Doculayer analyseert de documenten en haalt de relevante gegevens op.

Onior, het Nederlandse moederbedrijf achter Doculayer, werd in 2007 opgericht door Richard Smit. In de afgelopen jaren groeide de technologie hard. De software wordt onder andere gebruikt door het Ministerie van Justitie en Veiligheid, Ahold Delhaize en KPN.

Met verloop van tijd belandde Doculayer op de radar van ProcessMaker. Het Amerikaanse bedrijf ontwikkelt een low-code automatiseringsplatform. Onlangs maakte de organisatie de overname van Doculayer bekend. In de komende tijd verwerkt ProcessMaker de technologie van Doculayer in zijn platform.

Doculayer en ProcessMaker

De software van Doculayer begrijpt de context van documenten. De technologie weet hoe formulieren, tabellen, e-mails, chatberichten en andere formats worden opgesteld. Als gevolg komt het systeem snel en automatisch uit bij de informatie die een gebruiker opvraagt. Denk aan contactgegevens in een database vol chatberichten, rekeningnummers in een database vol facturen, enzovoorts.

ProcessMaker maakt het mogelijk om bedrijfsprocessen te automatiseren zonder te programmeren. Medewerkers hoeven geen maanden- of jarenlange trainingen te volgen om dashboards, formulieren en applicaties te ontwikkelen. Het platform wordt door meerdere Fortune 100-bedrijven gebruikt. De organisatie wil de technologie van Doculayer op de korte termijn integreren.

“Veel van onze klanten hebben nog steeds te maken met efficiëntieproblemen rond de verwerking van hun documenten, afbeeldingen en e-mails”, vertelde Brian Reale, CEO van ProcessMaker. “Daardoor kunnen ze ondanks automatisering niet efficiënter opereren. Doculayer lost dit probleem op. Het bedrijf heeft meer dan 500 miljoen documenten verwerkt voor enkele van ’s werelds grootste merken en beschikt over tientallen use cases van zeer complexe processen.”

“Door intelligentie uit documenten toe te voegen aan hun platform voor procesmodellering, management en automatisering ontstaat een complete visie op procesverbetering”, besloot Richard Smit, oprichter en CTO van Doculayer. De overname gaat direct in. De financiële details werden niet gedeeld, want geen van de twee bedrijven zijn beursgenoteerd.

Tip: Low-code: wat is het en waar moet je rekening mee houden?