min

Tags in dit artikel

, , ,

Een Britse gevangenis heeft het gebruik van de PlayStation 3 door gevangenen verboden. Het zou kunnen leiden tot ontsnappingen, zo staat in de de Britse krant The Guardian

Er deden eerder al geruchten de ronde dat criminele bazen hun netwerk in stand hielden en leidden door te communiceren via de PlayStation 3. Toentertijd was er al een discussie over, aangezien gevangenen in Groot-Britannie het recht op internet hebben.

Nu heeft de Rye Hill-gevangenis, nabij Rugby in de buurt van Warwichshire in het Verenigd Koninkrijk, gevangenen verboden de PlayStation verder te gebruiken. Gevangenen zouden via het netwerk kunnen proberen samen met mensen in de buitenwereld ontsnappingen te plannen. De leiding van de gevangenis kwam tot het besluit, nadat er ontdekt werd dat er gevangenen waren die contact met mensen buiten de gevangenis hadden via de ingebouwde draadloze mogelijkheden van de PlayStation 3.
Omdat de consoles een ‘groot gevaar’ voor het huis van bewaring zouden kunnen zijn, is iedere PlayStation in het pand in beslag genomen.

Lees meer