2min

Shopify heeft zijn cloudgebaseerde toolkit Commerce Components geïntroduceerd. Met de softwaretools kunnen vooral grotere bedrijven eenvoudiger en sneller online winkels opzetten, zo is de bedoeling.

Shopify biedt met de introductie van de toolkit al zijn bestaande oplossingen individueel aan. Tot nu toe konden bedrijven alleen een geïntegreerde bundel van diensten voor het opzetten van online winkels afnemen, maar met de introductie van Commerce Components kunnen zij nu ook losse diensten gebruiken. Het betekent dat zij alleen die diensten hoeven af te nemen die zij echt nodig hebben.

Grote bedrijven hoeven zich hierdoor niet meer te buigen over het ontwikkelen en implementeren van die e-commercediensten die al door Shopify zijn geperfectioneerd. Ze moeten deze diensten alleen maar naar de eigen stijl aan te passen, te differentiëren en op te schalen waar nodig.

Diverse onderdelen

Een belangrijk onderdeel van Shopify Commerce Components is de Shopify Checkout-tool. Hiermee kunnen bedrijven makkelijk checkout-pagina’s opzetten en ze integreren in websites en mobiele apps. Ook biedt deze tool functionaliteit voor vele vormen van transacties en integraties met betalingsdiensten van derde partijen.

Andere belangrijke onderdelen van de toolkit zijn flexibele API’s waarmee bedrijven hun bestaande diensten kunnen integreren met Shopify’s modulaire componenten en sterke klantervaringen opbouwen voor ieder device.

Ook frontend-ontwerp mogelijk

Veder biedt de meegeleverde tool Hydrogen bedrijven een frontend framework waarmee zij de interface van online winkels binnen hun e-commerceplatform kunnen aanpassen. Ook integreert de oplossing met frontend frameworks van andere leveranciers voor het ontwerpen van hun e-commerce websites.

Tip: Shopify neemt Remix over, breidt ontwerpfuncties uit