1 min

Activistische investeerder Elliott Management wil op korte termijn bestuursleden bij Salesforce benoemen. Dat stellen bronnen tegenover de Wall Street Journal. Het bedrijf wil naar verluidt meer invloed uitoefenen op het reilen en zeilen van de CRM- en cloudgigant.

Volgens de Wall Street Journal is Elliott Management druk bezig met het polsen van verschillende executives voor posities in de Raad van Bestuur van Salesforce.

Elliott Management zou tussen 12 februari en 14 maart van dit jaar de mogelijkheid hebben om kandidaten te nomineren. Hiermee zou de investeerder op tijd zijn voor de jaarlijkse vergadering van aandeelhouders.

Miljardenbelang in Salesforce

Begin deze week werd duidelijk dat de activistische investeerder een miljardenbelang in Salesforce heeft genomen. Vooral om “meer waarde te halen uit een bedrijf met een grote reputatie”, aldus Elliott Management. De partijen zouden inmiddels gesprekken voeren.

De investeerder neemt vaak aandelen in bedrijven om een positie aan de bestuurstafel te krijgen. Op deze manier kan een bedrijf meer worden ‘bijgestuurd’.

Of dit ook bij Salesforce gaat gebeuren is op dit moment onbekend. Volgens de bronnen van de Wall Street Journal is het ook mogelijk dat beide partijen tot een overeenkomst komen die directe invloed van de investeerder afwendt.

Tip: ‘Activistische investeerder Elliott Management stapt in Salesforce’