1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Google’s AI-tool Bard heeft een update gekregen. De generatieve chatbot is uitgebreid met het geavanceerde large language model PaLM van de techigant. Dit moet meer functionaliteit geven.

In een interview voor New York Times-podcast gaf Google CEO Sundar Pichai aan dat de generatieve AI-tool Bard nu een update heeft gekregen met het PaLM-model. Dit moet meer functionaliteit naar de tool brengen.

Denk daarbij aan het beter kunnen beredeneren, het beter antwoord geven op ‘multi-step’ prompts, beter coderen en het beter beantwoorden van wiskundige vragen. De update zou inmiddels al zijn uitgebracht.

Kracht van PaLM AI-model

Het vorig jaar gelanceerde large language model PaLM heeft maar liefst 540 miljard parameters. Hoe hoger het aantal parameters, hoe meer taken een neuraal netwerk kan uitvoeren. In tests van Google wist het AI-model hogere scores te behalen ten opzichte van het GPT-3-model van OpenAI.

De vorige versie van Bard was nog op het LaMDA-model van Google getraind. Dit model werd vorig jaar net iets eerder dan PaLM geïntroduceerd, maar beschikt ‘slechts’ over 137 miljard parameters.

Lees ook: Google kondigt publieke release GPT-concurrent Bard aan