VMware lanceerde vandaag Fusion 3, zijn virtualisatiesoftware voor de Mac, met tal van nieuwe functies waaronder volledige ondersteuning van Windows 7 en optimalisaties voor Mac OS X Snow Leopard.

VMware Fusion is naast Parallels en Apples eigen Boot Camp een van de drie mogelijkheden om Windows op een Intel-Mac te draaien. Fusion 3 is verkrijgbaar voor 79,99 dollar of 39,99 dollar als upgrade en biedt meer dan vijftig nieuwe functies ten opzichte van zijn voorganger, Fusion 2.

Zo maakt VMware Fusion 3 gebruik van Mac OS X Snow Leopards geavanceerde architectuur met een nieuwe 64-bit kernel-engine en volledige ondersteuning voor de 64-bit kernel van Snow Leopard om een nog betere ervaring van Windows op de Mac te kunnen bieden.

Daarnaast biedt VMware Fusion 3 de ‘ultieme Windows 7-ervaring’ door volledige ondersteuning van Windows 7 compleet met Windows Aero en Flip 3D. Windows 7 kan zowel in 32- als 64-bitsvarianten gebruikt worden.

Ook heeft VMware met Fusion 3 het switchen van Windows naar de Mac eenvoudiger gemaakt. Met VMware Fusion 3 is het mogelijk om een volledige pc naar een Mac te migreren in een paar eenvoudige stappen — draadloos of met een ethernetkabel. Zo hoeft bestaande Windows-software niet te worden afgedankt, maar kan het gewoon op de Mac gebruikt worden.

Gamers zijn eveneens niet vergeten. VMware Fusion 3 ondersteunt als eerste DirectX 9 Shader Model 3.0 en heeft daarnaast ook ondersteuning voor OpenGL 2.1 voor Windows virtuele machines om nog meer Windows-applicaties en games te kunnen gebruiken.

Een van de belangrijkste speerpunten van VMware Fusion is het draaien van Windows-applicaties op de Mac-manier. Met Fusion 3 wordt dat nog eenvoudiger door de toevoeging van het VMware-menu in de menubar van Mac OS X. Middels dit menu kan binnen Windows virtuele machines gezocht worden en kunnen ook — zelfs als de virtuele machine niet actief is — applicaties gestart worden.

Tot slot is ook de performance niet vergeten. VMware Fusion 3 heeft een volledig nieuwe 64-bit kernel-engine en bevat verbeterde ondersteuning voor multi-coreprocessors. Daarnaast zijn er ook tal van kleinere verbeteringen doorgevoerd, die VMware Fusion 3 nog beter maken dan voorgaande versies.