Nieuws bekijken op Twitter steeds populairder

Nieuws bekijken op Twitter steeds populairderHet nieuws wordt tegenwoordig veel gelezen via internet.
Sites als Volkskrant.nl of rtlnieuws.nl werden daarom ook veel bekeken. Nu worden deze sites op een andere manier gevolgd.

Uit onderzoek van twitterfeeds.nl blijkt dat mensen die nieuws lezen op sites als volkskrant.nl of rtlnieuws.nl vaak eerst RSS-feeds gebruiken en dan doorklikken. Nu hebben deze sites al vrij snel een Twitterpagina aangemaakt. Veel lezers gebruiken daarom nu Twitter om het nieuws te lezen. Niet alleen sites die het algemene nieuws uitgeven worden via Twitter gevolgd, ook sites over marketing en technologie zijn populair. Uit onderzoek is ook een top tien gekomen, waarin staat welke sites de meeste volgers hebben via Twitter. De top tien is als volgt:

1. Dutchcowboys – 14430 volgers
2. NU.nl – 8217 volgers
3. Teletekst – 7790 volgers
4. iPhoneclub – 6098 volgers
5. Frankwatching – 5106 volgers
6. Adformatie – 4652 volgers
7. NRC Next – 4491 volgers
8. RTL Boulevard – 4111 volgers
9. Bright – 4109 volgers
10. RTL Nieuws – 3001 volgers

Twitter is al langer een grote nieuwsbron in de Verenigde Staten. De CNN Twitter heeft 2,8 miljoen volgers. Daarmee staat CNN in de top van populairste Twitter-accounts op de wereld.

Uit het onderzoek kwam sterk naar voren dat de RSS-feeds erg achteruit zijn gegaan door de populariteit van Twitter. twitterfeeds.nl vroeg 950 mensen hoe ze hun nieuws bekeken. 70 procent bekijkt hun nieuws gewoon op de site zelf. 16 procent liet weten het via Twitter te bekijken. RSS had 7 procent gevolgd door iGoogle met 5 procent. E-mails worden het minste gebruikt, een kleine 2 procent maakt van deze optie gebruik.

Bron:Computer Idee