2min

Tags in dit artikel

, , ,

Meta stelt tijdens een interne meeting zijn Twitter-tegenhanger voor. Het gaat om een volledige nieuwe app waar sinds januari aan wordt gesleuteld.

Meta zal “zo snel als mogelijk” een Twitter-concurrent lanceren. Het bedrijf demonstreerde een eerste ontwerp van de app aan zijn medewerkers, tijdens een interne meeting op donderdag. De meeting werd geleid door Chris Cox, chief product officer bij Meta, die sprak over “het antwoord van Meta op Twitter.” Intern staat het project bekend als Project 92, voor de officiële naam wordt gedacht aan Threads.

“We hebben van content creators en publieke figuren gehoord dat ze interesse tonen in een platform dat op een gezonde manier wordt beheerd, dat ze geloven dat ze kunnen vertrouwen en waarop ze kunnen vertrouwen voor distributie”, stelt Cox. Waarden die veel Twitter-gebruikers niet meer vinden op hun platform.

Lees ook: Franse minister bereid Twitter te verbieden

Standalone

De tegenhanger integreert niet in een bestaande oplosing, maar zal als standalone-app het publiek voor zich moeten winnen. Dat weet The Verge, die toegang had tot de interne meeting. Voor de ontwikeling zouden ontwikkelaars zich wel baseren op bestaande Meta-applicatie Instagram.

Integratie is verder mogelijk met ActivityPub. Dat is een recent opgekomen standaard die socialemediasites interoperabel maken. Mastodon, Pleroma, Friendica, HubZilla, Pixelfed, SocialHome en Misskey zijn allemaal aangesloten en ook een WordPress-plugin bestaat al.

Dalai Lama en Oprah

Om de app snel van de grond te krijgen, onderhandelt Meta momenteel met Oprah Winfrey en de Dalai Lama om de app te gebruiken. Daarvoor moet de app echter eerst lanceren. Eerder werd gespeculeerd over een lancering in juni, maar dat werd in de vergadering niet bevestigd. Volgens Cox lanceert Project 92 “zo snel als mogelijk”, maar de ontwikkeling startte nog maar in januari.