Eerder berichten we al dat er mogelijke aanwijzingen waren gevonden naar een volgend spel in de Grand Theft Auto-serie. Toen hielden de mannen van Rockstar hun kaken stijf op elkaar. Dan Houser, de geestelijk vader van de serie verklapt echter wel iets over het script.

Dan Houser zei in een interview met The Times het volgende: "Er is een western-spel in de maak voor de lente en de nieuwe Grand Theft Auto waar we aan moeten denken. We bedenken eerst een stad en dan pas de characters. Het script zal bestaan uit ongeveer 1000 pagina’s, tien keer zo veel als bij een gemiddelde film."

Ook vertelt Houser wat algemenere dingen over de serie. Zo is deze volgens hem zelf ontstaan door de liefde van hem en zijn broer voor de live autoachtervolgingen op televisie en in Amerikaanse films. Ook liet hij weten dat zijn ouders trots op hem en zijn broer zijn, maar niet zo trots dat ze zelf de spellen spelen. Jammer, want zijn vader, die jazz-saxofonist is, is verwerkt in The Ballad of Gay Tony en kan je in het park treffen terwijl hij zijn instrument bespeeld.