1 min

De AI-zoekmachine Bing Chat is al prominent binnen Windows 11 en Microsoft Edge te vinden. Nu kunnen Android-gebruikers via de Microsoft Launcher ook eenvoudig gebruik maken van de generatieve AI-tool.

Vooralsnog bevat alleen de bètaversie van de Microsoft Launcher de AI-chatbot, maar vaak duurt het niet al te lang voordat alle gebruikers een dergelijke nieuwe feature via een update ontvangen. Met de uitbreiding is Bing Chat nog wat verder losgekoppeld van Edge, de browser die voorheen nodig was om op Android de chatbot aan te spreken.

Momenteel is de concurrent, Google’s Search Generative Experience, nog in een experimentele fase. Niet iedereen kan het vooralsnog uittesten. Ondertussen schoof Microsoft al maanden geleden de wachtlijst voor Bing Chat opzij en heeft de techreus inmiddels al uitgebreid AI-functies toegevoegd aan Windows 11 en applicaties binnen de 365-suite.

Terug van weggeweest

Microsoft Launcher is al tijden beschikbaar binnen de Google Play Store, maar heeft het afgelopen jaar geen significante updates gehad. De applicatie vervangt de standaard Android-interface en integreert de Microsoft-suite binnen het mobiele besturingssysteem. Dat houdt bijvoorbeeld in dat Bing Google vervangt als zoekmachine. Wie vanuit die interface klikt op Bing Chat, krijgt een vergelijkbaar scherm te zien als wat binnen Edge op de desktop te zien is.

Ondanks dat Bing Chat zelf al een aantal maanden publiekelijk beschikbaar is, waarschuwt Microsoft ervoor dat testversies mogelijk instabiel zijn en dat gebruikersdata mogelijk wordt ingezet om de applicatie te verbeteren.

Lees ook: Wie met Bing Chat praat, staat voortaan data af aan Microsoft