2min

Microsoft breidt de toegang tot de virtuele assistent Copilot weer wat verder uit, met een versie gericht op kleine bedrijven.

In november stelde Microsoft Copilot for Microsoft 365 beschikbaar voor grote enterprise organisaties. Om die versie te kunnen gebruiken, was het vereist dat een bedrijf een licentie aanschafte voor minimaal 300 werkplekken. Nu is Copilot for Microsoft 365 beschikbaar voor bedrijven met een Microsoft 365 Business Premium- en Business Standard-abonnement, en zijn deze minimumvereisten opgeheven. Op basis van een bedrag per persoon per maand, kunnen bedrijven met 1 tot 299 werkplekken nu de assistent in de Office-apps gebruiken. Voor een gebruiker betaalt een bedrijf 337,20 euro per jaar.

Overigens konden kleinere bedrijven de afgelopen tijd Copilot wel op een andere manier gebruiken. Microsoft maakte de AI-assistent eerder gratis beschikbaar in de zoekmachine Bing. Met Copilot for Microsoft 365 wordt de toegang echter uitgebreid: gebruikers kunnen de hulp van de assistent nu inroepen in de traditionele productiviteitsapps Word, Excel en Outlook. Op die manier krijgen ze sneller hulp bij het schrijven van teksten en code, maar bijvoorbeeld ook bij het opzoeken van informatie.

Microsoft connect voor microsoft 365.

Nieuwe functies

Tegelijkertijd kondigt Microsoft een aantal nieuwe functies voor Copilot aan. Een daarvan, Copilot CPTs, stelt gebruikers in staat het gedrag van Copilot aan te passen. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn voor onderwerpen waar een gebruiker veel mee bezig is. In eerste instantie noemt Microsoft fitness, reizen en koken als mogelijke onderwerpen om de chatbot op aan te passen. Er komt later ook een optie om zelf Copilot GPTs te maken, met behulp van de Copilot GPT Builder.

Daarnaast komt Copilot naar de mobiele app van Microsoft 365, voor zowel Android als iOS. Vanaf februari zal het mogelijk zijn om de assistent in de mobiele app te gebruiken.

Tip: Wordt Microsoft teruggefloten voor het opdringen van Copilot?