1 min

Windows 10 Pro-systemen krijgen in april 2024 een pro-actieve uitnodiging voor een update naar Windows 11. Deze systemen zijn voor updates afhankelijk van Microsoft.

Microsoft is druk bezig huidige Windows 10-gebruikers te pushen de upgrade te maken naar Windows 11. Volgens de techgigant komt dat voort uit veiligheidsoverwegingen, maar wellicht ook om de tegenvallende adoptie van Windows 11 nog maar eens een boost te geven. De ondersteuning voor zowel Windows 10 Home als Windows 10 Pro stopt op 14 oktober 2025.

Uitnodiging zakelijke niet-beheerde pc’s

Onlangs kondigde Microsoft daarom aan dat het Windows 10 Pro- en Windows 10 Pro Workstation-systemen uit zal nodigen naar Windows 11 te migreren. Deze systemen worden niet door bedrijven beheerd en zijn dus voor hun updates geheel afhankelijk van de techgigant. Deze uitnodigen worden in de maand april met de Patch Tuesday-update van die maand verstuurd.

De uitnodiging verschijnt concreet wanneer gebruikers na de reboot van de security-update hun systeem weer opstarten. Zij kunnen vervolgens updaten naar Windows 11 23H2 of in de draaiende Windows 10-versie blijven. Daarnaast verschijnt de update-uitnodiging alleen op die systemen die aan de technische vereisten voor Windows 11 voldoen.

Lees ook: Windows 11-adoptie valt tegen, maar dat is niet meer dan logisch