2min

Microsoft komt met nieuwe securityfuncties voor beheerders en gebruikers van Outlook. Ook wordt het makkelijker een Teams-chat te beginnen vanuit het emailprogramma.

Zo kunnen beheerders ‘Report Phishing’- en ‘Report Junk’-acties instellen via de ‘User Reported Settings’. Hier kunnen ze activeren of deze rapportagemogelijkheden in Outlook voor gebruikers verschijnen. Ook kunnen ze regelen waar de phishing- en junkrapporten naartoe worden gestuurd. In bepaalde situaties is direct rapporteren aan Microsoft wenselijk, terwijl een phishingmail in andere gevallen bekeken moet worden door een securityexpert van het eigen bedrijf. “Beheerders kunnen ook de tekst en andere aspecten van de dialoogvensters aanpassen die verschijnen voor en nadat gebruikers phishing of junkmail melden”, aldus Microsoft.

Deze functie, die moet helpen in de strijd tegen phishing, zal in eerste instantie in april beschikbaar worden voor Android en iOS. Vanaf mei kunnen Windows-gebruikers op de functie rekenen. In juni zijn Mac-gebruikers aan de beurt.

Microsoft Teams

Per direct komt er een verbeterde integratie van Microsoft Teams naar Outlook. Hierdoor kunnen gebruikers direct een Teams-chat starten vanuit een email, met de afzender of alle ontvangers van de mail. De Teams-chat opent in Outlook, waardoor gebruikers kunnen chatten en tegelijkertijd hun werkzaamheden in het emailprogramma kunnen voortzetten.

Tot slot komt er in april nog een functie bij die het gebruik van Search Folders-mappen belooft te vereenvoudigen. Search Folders worden gebruikt voor het organiseren van email, bijvoorbeeld om alle ongelezen berichten in een aparte map onder te brengen. “Search Folders geven nu een maptag weer in de berichtenlijst, die aangeeft tot welke map elke e-mail behoort. Deze verbetering biedt gebruikers snelle en gemakkelijke toegang tot contextuele informatie, waardoor de navigatie en organisatie binnen hun mailbox wordt verbeterd”, omschrijft Microsoft. In april moet deze functie beschikbaar zijn voor de Windows- en webversie van het emailprogramma.

Tip: Outlook krijgt nieuwe functies voor werken op afstand