Gratis ChatGPT-versie biedt nu ook toegang tot custom GPT’s

Gratis ChatGPT-versie biedt nu ook toegang tot custom GPT’s

Gebruikers van de gratis ChatGPT-versie hebben nu ook toegang tot verschillende custom GPT’s. Deze waren eerder alleen beschikbaar voor betalende gebruikers.

Met de implementatie van de toegang tot GPT’s voor gratis ChatGPT-gebruikers geeft OpenAI uitvoer aan de aankondigingen die het eerder deze maand bij de presentatie van GPT-4o heeft gedaan. Naast deze toegang kunnen gebruikers van de gratis versie nu ook features toepassen zoals het analyseren van grafieken, het stellen van vragen over foto’s en andere eigenschappen

Deze features waren tot nu toe alleen voorbehouden aan de eindgebruikers van de betaalde ChatGPT-versies: ChatGPT Plus, Teams en Enterprise.

Wel beperkingen

De gratis toegang tot GPT’s kent wel beperkingen. Gratis ChatGPT-gebruikers kunnen alleen de GPT’s van anderen gebruiken, maar niet zelf aanmaken en uploaden. Deze feature blijft alleen beschikbaar voor betalende gebruikers. Deze laatste gebruikers kunnen sinds maart deelnemen in een omzetdeeltraject, waardoor zij nog wat aan hun GPT’s kunnen verdienen.

Daarnaast blijft ook het gebruik van GPT-4o door gratis eindgebruikers gelimiteerd tot enkele sessies. Wanneer deze op zijn, schakelt ChatGPT automatisch over naar het minder geavanceerde GPT-3.5 LLM met al zijn beperkingen.

Overige aanpassingen

Verder heeft OpenAI nog aangegeven dat het analyseren van data en het aanmaken van charts is verbeterd. Gebruikers kunnen hiervoor bijvoorbeeld nu ook data gebruiken uit de online opslagomgevingen van Microsoft OneDrive en Google Drive. De stem Sky Voice is voor alle gebruikers offline gehaald omdat die te veel zou lijken op de echte stem van actrice Scarlett Johansson.

Lees meer: ChatGPT praat voortaan in real-time, nieuw model GPT-4o gratis beschikbaar